“Öğretmen yok” sözlerine Yıldırım'ın cevabı: Silah zoruyla mı getirelim?
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ağustos 5 2019
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın memleketi Erzincan’ın Refahiye ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaret sırasında bir kişi, “Öğretmen yok.” dedi. Yıldırım’ın “Silah zoruyla mı getirelim?” cevabı şaşkınlıkla karşılandı.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı iki defa hezimete uğrayan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, memleketi Erzincan’da gerçekleştirdiği ziyarette koruma konvoyu dikkati çekmişti. Gösterişli bir ziyarette bulunan Yıldırım, Refahiye ilçesindeki ziyarette vatandaşların taleplerini dinledi.
Sosyal medya yayınlanan bir video da bir vatandaş okulda öğretmen eksiği olduğunu ve ilçeye Türkçe ve Matematik öğretmeni atanmasını istedi.
Binali Yıldırım ise cevap olarak, “Gelmiyorlar efendim, silah zoru ile getirebilir misin? Orada 100-150 öğrenci olacak, lojman yapılacak… Bunlar yapılınca olur. Sen istemesen de gelirler. Zorlama yapılan işin devamlılığı olmaz. Bugün bir şekilde baskıyla getirirsin öğretmen ama bir ay sonra işe gelmez.” dedi.
“ÖĞRETMEN YOK” DEDİKLERİ İLDE 100’DEN FAZLA EĞİTİMCİ İHRAÇ EDİLMİŞ
Yıldırım “Gelmiyorlar.” sözü sosyal medyada tartışma konusu oldu. Atama bekleyen öğretmenler ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen öğretmenler Yıldırım’ın bu cevabına tepki gösterdi.
15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü sonrası Erzincan’da yerel bir gazete yayımlanan listeye göre il genelinde toplam 100’ün üzerinde öğretmen KHK ile ihraç edildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yunanistan'da büyük kriz: Havaalanları kapatıldı, uçuşlar durduruldu2.AKP'ye 'Doğan görünümlü Şahin' şoku: Türkiye F-35 alsa bile...3.Yıllardır çözülemeyen Gülistan Doku dosyasında flaş gelişme!4.Almanya'da şok: Sol grup sabotaj düzenledi, başkentte on binlerce ev elektriksiz kaldı5.Moldova'dan dikkat çeken vize iptali
6.Çarpıcı iddia: Maduro, ABD'nin Türkiye'ye sığınma teklifini reddetti7.Rusya’dan dikkat çeken ‘Venezuela’ açıklaması: ‘Trump'ın adımları yasa dışı ancak tutarlı’8.Trump tek tek hedef aldı: Venezuela'nın ardından hedefte Latin Amerika ülkeleri mi var?9.Rehberlik10.Erdoğan sessiz, AKP'den ilk resmi açıklama: ABD'nin Maduro operasyonu nasıl karşılandı?

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yunanistan'da büyük kriz: Havaalanları kapatıldı, ...

AKP'ye 'Doğan görünümlü Şahin' şoku: Türkiye F-35 ...

Yıllardır çözülemeyen Gülistan Doku dosyasında fla...

Almanya'da şok: Sol grup sabotaj düzenledi, başken...

Moldova'dan dikkat çeken vize iptali


