WhatsApp şüpheli bulduğu grupları silecek
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 12 2019
Sosyal medya devi Facebook'un bünyesinde bulunan ve dünya genelinde 1.5 milyardan fazla kullanıcısı bulunan WhatsApp bu sefer platforma gelen bir özellik ile değil aldığı bir karar ile gündemde.
The Next Web'de yer alan habere göre, Türkiye'de 45 milyondan fazla üyesi bulunan WhatsApp şüpheli bulduğu gruplardaki kullanıcıları kalıcı olarak engelleme kararı aldı.
Aynı habere göre, WhatsApp, adını ve açıklamalarını şüpheli olarak değerlendirdiği grupları kapatacak ve bu gruplara üye olan kullanıcılarının kalıcı olarak platforma girmelerini engelliyor.
Kullanıcılar yasağın nedenlerini öğrenmek için WhatsApp ile iletişime geçtiklerinde ise hizmet Koşullarını ihlal ettiklerini belirten otomatik bir yanıt alıyorlar.
WHASTAPP'TAN AÇIKLAMA
WhatsApp’ın konu ile ilgili yayınladığı blog yazısında makine öğrenmesi tabanlı bir sistem ile grupların incelendiği ve çocuk istismarına engel olmak adına böyle bir karar alındığı bilgisine yer verildi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!10.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







