Yandaş Küçük'ten AKP'ye uyarı: Böyle giderse işler zorlaşacak!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Kasım 12 2021
Yandaş yazar Cem Küçük'ten iktidara ekonomi uyarısı geldi. Küçük, Türk Lirası'nın döviz karşısında yaşadığı değer kaybı nedeniyle iktidara "Böyle giderse işler zorlaşacak" uyarısı yaptı.
İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, döviz kurunda yaşanan dalgalanma üzerinden iktidara kendi deyimiyle 'dostane' olarak uyarıda bulundu.
Bugünkü "Baylar bayanlar, doları durdurun yoksa…" başlıklı yazısında dolar/TL kurunun 9.97'ye ulaştığına dikkat çeken Küçük, "Ülkemizde elektrikten doğalgaza, ilaçtan kozmetiğe kadar birçok ürün ithal. Bu da fiyatların artması anlamına geliyor. İki sene önce 4 bin TL fena bir maaş değildi. Şimdi ise iki sene öncenin 2 bin TL’si gibi" dedi.
Döviz arttığında cari açığın kapanmasına etki ettiğini ancak halktaki algının böyle olmadığının altını çizen Küçük, "fakirleştik” söyleminin kulaktan kulağa yayıldığını belirterek şöyle yazdı:
"Hükûmet memurlara son iki yılda yüzde 30 ila 40 arası zam verdi. Görece memur maaşları daha iyi. Ama özel sektör maaşları iyi değil.
Asgari ücrete verilecek zam önemli. En az 4 bin TL, belki daha fazla olması bu bakımdan önemli. Maaşlara yapılan zamlar dövizin yükselmesiyle değersizleşiyorsa yapılan zammın bir anlamı kalmıyor.
İşin bir diğer yanı da psikoloji. Ekonominin psikolojik etkileri de fazla. Dövizin yükselmesi halk üzerinde hep olumsuz etki yapmıştır. O yüzden dövizin düşmesi, düşmüyorsa sabit kalması önemli. Elbette serbest piyasadayız. Döviz devlet eliyle durdurulamaz.
Şayet döviz böyle artmaya devam ederse işler hükûmet açısından zorlaşacak. Bu tür eleştirileri bizler gibi hükûmeti destekleyen yazarların dostane uyarısı olarak görün lütfen. Kamuoyu önünde tartışılmayan ya da dile getirilmeyen her sıkıntı ileride insanı tüketir.
Dış politikada önemli işler yapan, askerî anlamda gelişen, savunma sanayiinde göz dolduran hükûmetimizin başı halk nezdinde ağrımasın."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü3.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı4.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!5.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...


