Yandaş medya yazdı: PKK'nın yönetici kadrosu hangi ülkeye gidecek?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Mayıs 12 2025
Kongresini 5-7 Mayıs tarihleri arasında topladığını açıklayan PKK, yaptığı açıklama ile kendini feshettiğini duyurdu. İktidara yakın gazeteciler, silahların bırakılma süreci ve örgüt üyelerine ne olacağını yazdı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin çağrısı ile başlayan yeni süreçte, PKK'dan beklenen silah bırakma ve fesih kararı bu sabah geldi.
PKK lideri Abdullah Öcalan, 27 Şubat tarihli çağrısı ile ögütüne silah bırakma ve fesih çağrısı yapmıştı. PKK ise 9 Mayıs Cuıma günü, 5-7 Mayıs tarihleri arasında kongresini toplandığını açıkladı ancak bu açıklamada herhangi bir fesih kararı ve silah bırakma kararı aldığı belirtilmemişti.
Bu sabah yapılan açıklamada örgütün feshedildiği duyuruldu. Açıklamada, "PKK 12. Kongresi, pratikleşme süreci Önder APO tarafından yönetilmek ve yürütülmek üzere PKK’nin örgütsel yapısının feshedilmesi ve silahlı mücadele yöntemini sonlandırması kararlarını alarak PKK adıyla yürütülen çalışmaları sonlandırdı" denildi.
İKTİDAR MEDYASI YAZDI
İktidara yakın gazeteciler sürecin devamına ilişkin çeşitli iddialar üzerine yazdı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, PKK’nın silahlarını bulundukları ülke yönetimi ile oluşturulan ortak mekanizmaya bırakacağını, Kandil’deki üst yönetimin de Türkiye’ye gelmeyip ya üçüncü bir ülkeye gideceğini ya da "Irak içlerinde kaybolacağını" söyledi.
İktidara yakın isimlerden eski AKP milletvekili Şamil Tayyar ise örgütün üst düzey 300’e yakın yöneticisinin Güney Afrika ve Norveç gibi üçüncü ülkelere gideceğini "asla İran, Irak ve Suriye'de kalmayacaklarını" yazdı.
SİLAHLAR NE OLACAK?
Abdulkadir Selvi, ögütün silah bırakma süreci için şu iddialarda bulundu:
"PKK’nın silahlarını bulundukları ülke yönetimi ile oluşturulan ortak mekanizma toplayacak. Suriye’deki PKK’lılar silahlarını Suriye yönetimi ile oluşturulan ortak mekanizma gözetiminde teslim edecek. PKK’nın ağırlığı Irak’ta. Bu ülkede ise Irak yönetimi ile kurulan ortak mekanizma silah bırakmayı denet
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...9.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi10.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







