Yandaş Selvi'den AKP'ye 'soğan' uyarısı: Bu seçimde tencere hayati derecede önemli
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Nisan 25 2023
İktidara yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi, hayat pahalılığının simgesi haline gelen soğanın fiyatıyla ilgili tartışmaların ciddiye alınması uyarısında bulundu. "Soğan deyip geçmeyin" başlıklı bir yazı kaleme alan Selvi, iktidara "Dar gelirli vatandaşlarımızın ekonomisi Togg değil markettir" diye seslendi.
İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, son dönemde 30 lirayı geçen kilo fiyatıyla hayat pahalılığının simgesi haline gelen soğanla ilgili yapılan tartışmaları köşesine taşıdı.
Selvi, yazısının ilgili bölümünde, zam rekoru kıran soğanın fiyatıyla ilgili eleştirileri görmezden gelip Togg ve TCG ile cevap veren iktidara uyarı niteliğinde ifadeler kullandı.
Selvi, yazısında şu ifadeleri kullandı:
"Bizim vatandaşımız Togg’la, TCG Anadolu gemisiyle, İHA’larla, SİHA’larla gurur duyar. Karadeniz gazından mutlu olur. Ama dar gelirli vatandaşlarımızın ekonomisi Togg değil markettir. Soğandır, patatestir, salçadır, makarnadır, et fiyatlarıdır. Halkın ekonomisi kendi cebidir.
Tüketiciyi bunlar ilgilendirir."
"OY VERECEK OLAN TOGG DEĞİL..."
Yazısında "Togg’la gurur duyduğumuz kadar iktidarın soğan fiyatını, etteki pahalılığı önlemesi gerekir" diyen Selvi şöyle devam etti:
"Netice itibarıyla oy verecek olan Togg değil, filesini doldurmaya çalışan dar gelirli vatandaşlarımızdır.
AK Parti şimdiye kadar MEGA projeleri hizmete soktu. Hepsiyle gurur duyduk. Ama seçimlere 19 gün kaldı. Bu süre zarfında iktidarın soğanın fiyatına eğilmesi gerekiyor.
Dar gelirli soğanla, ekmekle, makarnayla, karnını doyuruyor.
Boşuna demiyoruz, 'Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana' diye. Çünkü soğan bir simge. Her seçimde tencere önemlidir. Ama bu seçimde tencere hayati derecede önemli hale geldi."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


