Yandaş Selvi'den Öcalan iddiası: İmralı'dan çıkarılacak mı?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Mayıs 16 2025
PKK, tarihi kongresinde fesih ve silah bırakma kararı aldı. Gelişmelerin ardından Abdullah Öcalan'a ne olacağı merak konusu oldu. İktidara yakın yazar Abdülkadir Selvi, süreçle ilgili çarpıcı iddialarda bulundu.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin Meclis kürsüsünden Abdullah Öcalan'a seslenmesinin ardından yeni bir sürecin ilk adımları atıldı.
DEM Parti heyetinin İmralı görüşmeleri sonrası Abdullah Öcalan, PKK'ya silah bırakmaları için tarihi bir çağrıda bulundu. Öcalan çağrısına ise PKK'dan olumlu karşılık geldi.
Kongresini toplayan örgüt fesih ve silah bırakma kararı aldı. PKK'dan yapılan açıklamada, "PKK tarihi misyonunu tamamladı. PKK 12. Kongresi, PKK’nin örgütsel yapısının feshedilmesi ve silahlı mücadele yöntemini sonlandırması kararlarını alarak PKK adıyla yürütülen çalışmaları sonlandırdı" ifadelerine yer verildi.
Yandaş Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, köşe yazısında sürecin ardından Abdullah Öcalan'a ne olacağını yazdı. Öcalan'ın serbest kalacağı yönündeki iddiaların gerçek olmadığını öne süren Selvi, "Öcalan, İmralı'da kalmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.
Selvi'nin yazısından ilgili bölüm şöyle:
"Öcalan, İmralı’da kalmaya devam edecek. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi İmralı’dan çıkma gibi bir talebi de yok. Öcalan’ın infaz koşullarında bir değişiklik olmayacak. Ancak İmralı’daki koşulları biraz daha iyileştirilebilir. Öcalan, 26 yıldır cezaevinde. Buna rağmen PKK’ya silah bırakma ve fesih kararı aldırmayı başardı. Çünkü silahı bırakma kararı alınması kadar sürecin bundan sonraki yönetimi de önemli. Bazı istihbarat servisleri ve PKK içinden bazı gruplar süreci sabote etmek isteyebilir.
O nedenle sürecin amacına ulaşması için Öcalan’ın zaman zaman devreye girmesi gerekebilir. O nedenle İmralı’daki koşullarının iyileştirilmesi bekleniliyor.
Öcalan’a kimi zaman kısıtlamalar getiriliyordu. İmralı’ya giden koster arızalı denilerek ailesiyle ve avukatlarıyl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü3.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı4.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!5.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...


