Yandaşa unutamayacağı bir ders!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Aralık 21 2020
2002'den beri iktidarda olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) 42,1 milyar dolar (325 milyar TL) tutarında ihale verdiği Mehmet Cengiz'e ait Cengiz Holding'in son reklamına sosyal medyada tokat gibi bir cevap verildi.
SAMANYOLUHABER- Dünya Bankası verilerine göre 2002-2020 yılları arasında 42,1 milyar dolar (325 milyar TL) kamu ihalesi alarak dünya ihale rekortmenliği liginde 3'üncü sırada yer alan Cengiz İnşaat “Meyve veren ağacı taşlarlar” sloganı ile bir reklam filmi yayınladı.
Holdingin resmi YouTube hesabında yayınlanan reklam filmi şu ana kadar 36 bin kişi tarafından beğenilmedi (dislike). Videoyu beğenenlerin sayısı ise sadece 4 bin (yüzde 11).
Holding filmin tanıtım metninde “Üstlendiğimiz her işi, her zaman memleket menfaatlerini ön planda tutarak hayata geçirdik. Bizim işimiz de gücümüz de memleket." ifadeleri kullanıldı.

YouTube kanalının yorumlara kapalı olması dikkati çekti. Ancak Instagram, Facebook ve Twitter'da Cengiz ve reklam filmi yerden yere vuruldu.
GARANTİLİ İHALELER BEŞLİ ÇETEYE GİDİYOR
Bir kullanıcı, Reklam filminden bir karenin üzerine şunları yazdı: "Cengiz Holding reklamını çeken ajans, keşke daha gerçekçi bir hikâye bulsaydı. Ağacan taşlanma sebebi meyve vermesi değil; hırsızlık, dolandırıcılık, yasa dışı işler." yorumunda bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'nin ihale rekortmeni yaptığı Cengiz, Limak, Kolin, Kalyon ve MAPA'yı "Beşli çete" diye nitelendirmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş2.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!3.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı4.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!8.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...9.'Bildiklerimi anlatacağım!': Ela Rümeysa Cebeci'nin ek ifadesi ortaya çıktı10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







