Yardım çığlıkları büyüyor: Elbistan’da taş üstünde taş kalmadı, devlet yok!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 7 2023
İkinci depremin merkez üssü olarak açıklanan Elbistan’da yıkımın korkunç boyutta olduğu belirtiliyor.
Kahramanmaraş, Pazarcık ve Elbistan’la ilgili sağlıklı bir bilgi yok. Ancak Elbistan’dan bir şekilde çıkan vatandaşların anlattıkları durumun vahametini gözler önüne seriyor.
Buna göre ilçede arama kurtarma çalışmaları yeterli değil. Elektrik yok, su yok, gıda yok. Barınma sorunu had safhada. Oturulabilecek tek bir binanın bile kalmadığı belirtiliyor.
Elbistan’ı terk eden bir vatandaş yaşadıklarını şöyle anlattı: “Biz Elbistan’da yaşıyorduk. Elbistan’da yıkılmayan hiç bir bina kalmadı. Her üç binadan biri yıkıldı.
Geriye kalanlar da oturulamaz hale geldi. HErkes dışarıda. HAvalar çok soğuk,kar yağıyor. Gıda yok. Otomobillere petrol alamıyoruz. Marketler de yıkıldığı için gıda bulamıyoruz.
Lütfen yardım gönderin. Tek bir Allah’ın kulu gelmedi. Tek bir vinç yok. Hiç bir alet çalışmıyor. Elbistan’da taş üstünde taş kalmadı. Bebeklere bez, mama. İnsanlara ekmek bile yok. Yetişin… Devlet yok… Elbistan’da bir tane AFAD ekibi yok…”
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!3.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


