Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Türküler Şenliği

Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Türküler Şenliği -Şanlıurfanın Viranşehir ilçesinde düzenlenen şenlikte, Iraktan gelen öğrenciler sahne aldı


ŞANLIURFA (A.A) - Viranşehir ilçesinde düzenlenen Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Türküler Şenliğinde, Iraktan gelen öğrenciler sahne aldı.
     Viranşehir Girişimci İşadamları Derneğince (VİRGİAD) ilçe spor salonunda Gelenekten geleceğe sloganıyla düzenlenen etkinliğe katılan Iraklı öğrenciler, Türkçe, Kürtçe ve Arapça eserler seslendirdi. Öğrenciler, halk oyunları gösterileri sunarak çeşitli şiirler de okudu.
     Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, etkinlikte yaptığı açıklamada, Bizi Arap, Kürt, Türk, Fars diye ayırmaya çalışmışlar. Ama sevginin ve muhabbetin önüne geçememişler. Kaynak bir olunca, kaynak ilahi olunca, Kerkükte, Süleymaniyede, Viranşehirde, Ankarada ve İstanbulda da böyleyiz dedi.
     VİRGİAD Başkanı Recep Acar da Anadolu insanının fedakarlığı sayesinde dünyanın dört bir yanında meşalelerin yakıldığını, kardeşlik türkülerinin söylenir hale geldiğini kaydetti.
     Süleymaniye Kız Koleji öğrenci Esher Faruk ise yöre insanının kendilerini sıcak ve cana yakın karşıladığını belirterek, herkese teşekkür etti.
     Programın ardından AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Akyürek ve Abdülkerim Göke günün anısına plaket verildi.
     Etkinliğe Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, Viranşehir AK Parti İlçe Başkanı Celalettin Sayan, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Reşit Dağ / Müslüm Etgü / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Anadolu ve Mezopotamya Kardeş Türküler Şenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER