BDP Şırnak il kongresi

BDP Şırnak il kongresi -Şırnak Milletvekili Kaplan: Parti olarak tek sevdamız eşit yurttaşlık temelinde yeni bir Türkiyeyi inşa ederek 75 milyonu eşit kılacak yeni bir mevzuat yaratmaktır


ŞIRNAK (A.A) - BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Parti olarak tek sevdamız eşit yurttaşlık temelinde yeni bir Türkiyeyi inşa ederek 75 milyonu eşit kılacak şekilde yeni bir mevzuatı yaratmaktır dedi.
     Şırnak Belediyesi Toplantı Salonunda Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Şırnak İl Örgütünün 1. Olağan Kongresi yapıldı.
     Kongrede konuşan Kaplan, toplumun yüzde 90ının barış ve çözümden yana olduğunu belirterek Türkiyenin 21. yüzyıldaki stratejisi çiziliyor. Halkımız Türklerle Kürtlerin stratejik birliği, kardeşliği çerçevesinde eşitlik özgürlük ve adalet temelinde bir çözümü istiyor. Biz de bunun için son derece hassas ve dikkatli davranıyoruz dedi.
     Kaplan, şöyle konuştu:
     Bu süreç İmralı ile yeni açılan sayfa, görüşme, müzakere sürecidir. Biz Botan halkı olarak Şırnakta partimiz STKlarımız ve burada yaşayan bütün farklı partiler, herkes barışın tarafı olduğumuzu söylüyoruz. Buradan bir uyarıda bulunacağım. İmralı sürecinin 1999-2003 yılları arasındaki en yakın tanığı olarak bunu söyleyeceğim. Sayın çok çok sorumlular, lütfen yormayınız, germeyiniz, çok fazla konuşmayınız, az iş yapmayınız. Bir saniyenin kıymeti bile o kadar çok ki, ne olur mümkünse konuşmadan da iş yapınız.
     Parti olarak tek sevdamız eşit yurttaşlık temelinde yeni bir Türkiyeyi inşa ederek 75 milyonu eşit kılacak şekilde yeni bir mevzuatı yaratmaktır.
     BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ise Başbakan Erdoğanın BDP ile beraber referanduma gidebiliriz sözlerini çok önemli bulduğunu vurgulayarak, Türk, Kürt, Arap, Sünni, Alevi, dindar, laik, köylü ve şehirlinin hak ve hukuku tanınarak birlikte yaşamasını istediklerini ifade etti.
     Konuşmaların ardından il başkanlığı seçimine tek liste halinde Baki Katarın adaylığında gidildi.
    
     Muhabir: Şaban Yılmaz-Cafer Balık/Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber BDP Şırnak il kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER