Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: -"(AK Parti) Kardeş olma noktasına gelince ona da kabulüz, doğru ama bütün kardeşlerin aynı şekilde düşünmesi mümkün mü-"


TRABZON (A.A) - Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, AK Parti ile aralarındaki farkın kendilerine sıkça sorulduğunu belirterek, "Kardeş olma noktasına gelince ona da kabulüz doğru ama bütün kardeşlerin aynı şekilde düşünmesi mümkün mü-" dedi.
     Kamalak, SP Araklı İlçe Başkanlığının yeni binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, en büyük görevlerinin halka hakikati söylemek ve daha güzel bir Türkiye oluşturmak olduğunu söyledi.
     Türkiyeyi daha iyi noktalara getirebilmek için İslam birliğinin şart olduğunu vurgulayan Kamalak, "Batıya kul ve köle olan bir Türkiye değil, lider, önder ve kılavuz bir Türkiyeyi oluşturmamız gerekiyor. Batının dipçikleri altında ezilen İslam alemini bir araya getirmek için D-8leri geliştirmeliyiz. Mezhepleri, dinleri ya da dilleri ne olursa olsun herkesin insanca yaşamaya hakkı vardır. Biz, herkesin insanca yaşayabileceği bir dünya kurmak istiyoruz" diye konuştu.
     Kamalak, çoğu vatandaşın AK Parti ile Saadet Partisi arasındaki farkı merak ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti:
     "Bize, onlar da Erbakanın talebeleri, sizlerin kardeşleridir diyorlar, doğru söylüyorlar. Erbakan hoca; ben ders anlatırken bunlar sokakta top koşturan öğrencilerimdi diyordu. Kardeş olma noktasına gelince ona da kabulüz, doğru ama bütün kardeşlerin aynı şekilde dönüşmesi mümkün mü- Habil ile Kabil de kardeş değil miydi- Amacımız kimseyi kırmak ya da üzmek değil ama aramızdaki farkı da ortaya koymak boynumuzun borcudur. AK Parti ile aramızdaki en önemli farklarımızdan birisi amacımızdır. AK Parti haçlı birliği, Avrupa birliği diyor. Amaç bu milleti haçlı birliğine dahil etmektir. Madem milleti bu birliğe sokacaktınız Çanakkaledeki şehitlerimizin suçu neydi-"
     Kamalak, konuşmasının ardından parti binasının açılışını gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Burak Altunöz
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER