Turgut Özal Tıp Merkezinde TAVI yöntemi

Turgut Özal Tıp Merkezinde TAVI yöntemi uygulandı -İki hastanın kalp kapakçığı, TAVI yöntemiyle açık ameliyata gerek kalmadan değiştirildi -İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik: -Türkiye ve dünyada saygınlığı olan bir üni


MALATYA (A.A) - İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde iki hastanın kalp kapakçığı, TAVI (Transcatheter Aortic Valve Implantation) yöntemi uygulanarak neştersiz bir şekilde değiştirildi.
     İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalından bir ekip, İstanbul ve Ankarada bazı merkezlerde uygulanan ve tıp literatüründe TAVI olarak bilinen yöntemle, iki hastanın kalp kapakçığını açık ameliyata gerek kalmadan değiştirdi. Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, operasyonu gerçekleştiren ekiple Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimliğinde basın toplantısı düzenledi.
     Merkezin başarısının, alanında uzman ekipler sayesinde olduğunu vurgulayan Çelik, Turgut Özal Tıp Merkezinin her gün bir yeniliğe imza atan bir merkez haline dönüştüğünü belirtti.
     Çelik, şöyle devam etti:
     Burası arkadaşlarımızın çabaları ve gayretleriyle pek çok alanda uluslararasılaşan ve Türkiyede en iyi cerrahi müdahalelerin, tedavilerin yapıldığı bir merkez oldu. Öncelikle Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve ekibini tebrik ediyorum. Kasıktan damar yoluyla girip kalp kapakçığını bir saatlik bir operasyonla değiştirdiler. Sahiden oldukça önemli bir iş. Bunun öncülüğünü de Turgut Özal Tıp Merkezi Kardiyoloji Departmanı yapıyor. Ben bu üniversitenin üst yöneticisi olarak bu durumla ancak iftihar edebilirim. Türkiye ve dünyada saygınlığı olan bir üniversite ve tıp merkezi olma yolunda hızla ilerliyoruz.
    
     -TAVI yöntemi bölgede ilk kez gerçekleştirildi-
    
     Operasyonu gerçekleştiren ekibin başında yer alan Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir ise iki hastaya uyguladıkları yöntemin Ankara ve İstanbulda bazı merkezlerde yapıldığını, cerrahi riski yüksek olan hastalarda tercih edildiğini kaydetti.
     Dünyada artık kabul gören yöntemin bölgede ise ilk kez uygulandığını vurgulayan Özdemir, Merkezimizde kardiyoloji kliniğinde dünyada gerçekten kabul gören bir yöntem olan TAVI yöntemini 2 hastamıza başarıyla uyguladık. Bu yöntem, cerrahi riski yüksek olan hastalarda kullanılan ve kalp kapağının ameliyatsız değiştirilebildiği bir yöntem. TAVI yöntemi bölgede ilk kez gerçekleştirildi. Bugün inşallah taburcu edeceğimiz hastaların genel klinik durumu gayet iyi dedi.
     Özdemir, yöntem hakkında basın mensuplarına detaylı bilgi verdi.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Turgut Özal Tıp Merkezinde TAVI yöntemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER