Yunan Genelkurmay Başkanı uçakla bizzat sanal taarruz düzenlemiş
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Eylül 11 2017
Yunanistan’ın Genelkurmay Başkanı 31 Ağustos'ta F-16 ile hava sahamızı ihlal ederek Türkiye’ye sanal taarruz düzenledi.
Yunan Genelkurmay Başkanı Oramiral Evangelos Apostolakis, Yunan Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Christos Christodoulou ile birlikte 31 Ağustos günü Souda/Girit'te konuşlu 115. Hava Filo Komutanlığı'nı ziyaret etti. 115. Filo'dan F-16 ile havalanan Apostolakis, Kerpe, Rodos ve Meis adaları bölgesinde alçak irtifa uçuşu yaparak hava ve yer hedeflerine sanal olarak taarruz etti. Bu hedefler TSK'ya ait hava ve yer hedefleriydi. Apostolakis'in uçuş ve sanal taarruz faaliyetlerine Yunan Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Christodoulou da başka bir F-16 uçağı ile eşlik etti. Yunan savaş uçakları ve askeri helikopterleri Türk hava sahasında hiçbir engelle karşılaşmadan saatlerce uçuş yaptı. Haberler Yunan Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde yayımlandı.
6 MİL İÇERİSİNDE UÇMAZLAR
Milli Savunma Bakanlığı eski Genel Sekreteri emekli Kurmay Albay Ümit Yalım, “Lozan Antlaşması'nın 12.Maddesi'ne göre Girit Adası'nın etrafındaki ada, adacık ve kayalıklar Türk egemenliğinde kaldı. Ayrıca Girit Adası üzerinde 4 ülkenin paylı mülkiyet hakkı var. Girit Adası'nın sadece dörtte biri Yunanistan'a ait. Girit Adası'nın etrafındaki ada, adacık ve kayalıklar Türk toprağı ve üzerindeki hava sahası da Türk hava sahası olduğu için Girit Adası'ndan havalanan Yunan Genelkurmay Başkanı ve Hava Kuvvetleri Komutanı, Türk hava sahasını ihlal etti. Ayrıca Kerpe, Rodos ve Meis adaları gayri askeri statüde. Yunan askeri uçakları bu adaların 6 millik hava sahası içinde uçamaz. Yunan uçakları Meis Adası bölgesinde de Türk hava sahasını ihlal etti” dedi.
AKAR'IN UÇAĞININ ROTASI BİLİNMİYOR
Yunan Cumhurbaşkanı, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı başta olmak üzere Yunan komuta kademesindeki general ve amiraller Türk hava sahasını sürekli olarak ihlal ederken Türkiye'nin bu konuda nota vermemesinin de dikkat çekici olduğunu beli
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı2.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon3.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!4.Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutuklandı!5.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar
6.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları7.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’8.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi9.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu10.Trump'ın, Venezuela petrol planı hangi aşamada? işte son durum!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyare...

Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerin...

Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıl...

Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutukla...

Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’d...


