Yunanistan’da telekulak depremi büyüyor
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Kasım 8 2022
Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, casus yazılım programlarının diğer Avrupa ülkelerinde de sorun olduğunu belirterek Yunanistan'da kullanımının yasaklanacağını kaydetti.
Bloomberg’e açıklamada bulunan Miçotakis, Documento gazetesinin, Yunanistan’da siyaset, medya ve iş dünyasından önemli isimlerin telefonlarının dinlendiğine yönelik iddialarını yalanladı.
Miçotakis, casus yazılım programları için ise, “Avrupa’da yasa dışı casus yazılım programlarına ilişkin sorunumuz var. Bu sadece Yunanistan’ın sorunu değil. Bunu birçok Avrupa ülkesinde gördük ve sorunun çözümü için Avrupa genelinde bir düzenlemeye ihtiyacımız var. Umuyorum ki Yunanistan, önümüzdeki ay içerisinde, Avrupa’daki ilk ülke olacak. Yunanistan’da satılabilecek tüm yasa dışı casus yazılım programlarını yasaklayacağız” ifadelerini kullandı.
32 İSMİN DİNLENDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ
Documento gazetesinde yayınlanan haberde, Yunanistan’da siyaset, medya ve iş dünyasından 32 önemli ismin dinlendiği ileri sürülmüştü.
Listede eski Başbakan Andonis Samaras, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias gibi çok sayıda bakan, eski bakan, siyasetçi ve gazeteci bulunuyordu.
Muhalefetteki isimler kadar, Miçotakis’in yakın çalışma arkadaşları ve parti içi rakiplerinin de dinlendiği öne sürülen haberde, Miçotakis’in skandalda tam sorumluluğu olduğu iddia edilmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'8.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


