Zaman Gazetesi Almanya'da son baskısını yaptı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Kasım 30 2016
Zaman Gazetesi'nin Almanya'da uzun süre Genel Yayın Yönetmenliğini yapan Gazeteci Mahmut Çebi bugün kağıt baskısını sonlandıran Zaman Gazetesi için veda yazısı yayınladı
ZAMAN’a veda…
ZAMAN’la tanıştığım gün 6 Aralık 1986 günüydü. Teskere alalı 6 gün olmuştu. Saçlarım asker traşlıydı. ZAMAN bir aylıktı. Ben 23 yaşında genç bir delikanlıydım. Zannediyorum ilk haberimi de o gün yaptım. Başörtüsü mağduru kızların haberiydi.
O yıllarda en sükseli haberlerimizi “Yalan Haber Dosyası” olarak toplamıştık. ZAMAN keçisi çalınan müftü için “Müftü keçi çaldı” haberi yapan ve buna halkı da inandıran boyalı ve arsız basının karşısına bir hakikat duvarı gibi dikilmişti. Yalan ve çarpıtma haberlere masa başından değil bizzat sahaya inip haber yaparak cevap veriyordu. İlk kez karşılaştığı bu mukabele o güne kadar arsızca yalan haber yapanları şaşırtmış ve geri adım attırmıştı.
İlk önce “Farklı Gazete” sloganı ile medyaya atılan ZAMAN sonrasında bunu “Gerçekler Zaman’la anlaşılır” şekline dönüştürmüş ve bunun da hakkını yıllarca vermişti. “ZAMAN yazıyorsa doğrudur” sözü büyük ölçüde genel kabul görmüştü.
Sonrasında yıllar geçti. Ben olgunlaştım. Zaman gençleşti. Birlikte büyüdük. Ailemize yeni üyeler katıldı. Cihan Haber Ajansı, Aksiyon, Bisiklet (erken doğum sebebiyle ömrü kısa sürdü), Ailem, Todays ZAMAN, Meydan, Irmak TV vs. ile oldukça geniş bir aile olduk.
28 Şubat fırtınasını kazasız belasız atlatmak nasip oldu. Onu birkaç yıl sonra Ergenekon kasırgası takip etti. Demokrasiyi geri dönülmez bir eşik olarak gören ZAMAN, bunun önünde en büyük engel olarak duran darbeci vesayeti bitirmek uğruna Ergenekon davalarına destek verdi. Belki sadece elini taşın altına koyması gerekiyordu. Bilerek veya bilmeden yada tecrübe eksikliği sebebiyle her şeyiyle kendini taşın altına attı. Bu hercümerç içinde bir çok gazetecilik ilkesi ihmal edildi, yara aldı, haksızlıklar, yanlışlıklar yapıldı. Kaldırmaya çalıştığımız vesayet taşı, şekil değiştirip resmen üstümüze düştü.
O düşüşle birlikte her şey de tersine dönmeye başladı. Hukuk ve demokrasi için verilen mücadele hukuksuzl
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şoförü açığı var!5.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!
6.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: Habertürk eski GYY Veyis Ateş tutuklandı7.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı8.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü9.M. Ertuğrul İncekul'dan yeni kitap: Tutsak Zamanlar10.İBB İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakk...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Almanya kara kara düşünüyor: 120 bin kamyon/TIR şo...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...


