AA'nın Zaman haberi yalan çıktı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Nisan 7 2016
Anadolu ajansı bugün, traji komik bir habere daha imza attı. “Zaman gazetesinin ‘kozmik’ odasına girildi” başlıklı haberle ilgili olarak Zaman gazetesi ortaklarından jet hızıyla yalanlama geldi.

Zaman Gazetesi ortakları, Devletin resmi haber ajansı AA tarafından servis edilen ve Havuz medyası tarafından kullanılan habere Akıl dışı kurmaca iddialara yer verilen haberi şu ifadelerle yalanladı:

"Anadolu Ajansı Gerçeğe Aykırı Haber Yazıyor / Yazdırılıyor

07 Nisan 2014 tarihinde Anadolu Ajansı tarafından servis edilen ‘Zaman gazetesinin ‘kozmik’ odasına girildi’ başlıklı haber kamuoyunda gazetenin önceki yönetimi aleyhine olumsuz algı oluşturmaya dönük bir haberdir. Gerçekler kasten çarpıtılmıştır.

Haberin içinde yer alan bütün iddilar da bir şirketin olağan faaliyetlerinden ibarettir. Bu faaliyetlerin suç gibi takdim edilmesi, bir suç bulma kastıyla gelmiş ve beklediğini bulamayan kayyımların uğradığı hayalkırıklığının devletin ajans üzerinden yapılan algı operasyonu şeklinde yansımasından ibarettir.

Tam 33 gün önce yüzlerce polis eşliğinde tomalarla tazyikli su ve gaz bombaları atmak suretiyle Zaman gazetesi merkez binasına gelen kayyım heyeti, hiç bir hukuk kuralı ve usulü tanımadan kapıları kırarak girmiş, hukuksuz dahi olsa ellerindeki mahkeme kararını usulen bile tebliğ etmeksizin üst düzey yöneticilerin de dahil olduğu bina personelini polis zoruyla dışarıya çıkarmış, akabinde binaya adeta bir kabus gibi çökmüştür.

Aynı gece binaya getirilen kimliği belirsiz bilgisayar uzmanları (!) tarafından bilgi teknolojileri altyapısı çökertilmiş. Ertesi gün de aynı bilgisayar uzmanı (!) onlarca kişinin gözü önünde elinde makasla mevcut yayınları sonlandırmak amacıyla bazı kabloları kesip atmıştır. Bu işlemden sonra binanın teknolojik altyapısı çökmüş ve çalışamaz hale getirilmiştir. Muhtemelen bu vb nedenlerle olsa gerek, Kayyım heyeti o uzman (!) şahsı 3 gün sonra işten kovmuştur.

Haberde geçen ‘Zaman gazetesinin kozmik odasına girildi’ ifadesi yanlıştır, çünkü kayyım heyetinin geldiği gecenin sabahında 11.00 civarında bütün sunucuların bu

Bu haberler de ilginizi çekebilir