Zarrab’nın avukatından yeni dilekçe!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Haziran 6 2016
2 Haziran’da Reza Zarrab'ın kefalet duruşması sonrası kararını haftaya açıklayacağını söyleyen davanın hakimi Richard M. Berman’ın, bu kararını gerekçeli olarak bu hafta içinde açıklaması bekleniyor.

İlhan Tanır'ın Haberdar'da yer alan haberine göre, Reza Zarrab'ın avukatı Benjamin Brafman tarafından 2 Haziran'da Hakim Berman'a sunulan yeni dilekçede duruşmaların tarihlerini belirlemek için yapılacak görüşmenin 7 Haziran yerine 16 Haziran'da yapılması teklif edildi. Bu teklifin Başsavcılıkla görüşüldükten sonra, iki tarafın adına yapıldığı dilekçede belirtildi.
Avukat: Kanıt ve Materyallerin Büyüklüğünü Bilmiyoruz
Brafman, 16 Haziran'ın bekleme talebinin gerekçesi olarak, o zamana kadar dava hakkındaki dokümanlar, çeviri yapılması kanıtların ne kadar olduğu hakkında daha ciddi bilgiler elde edilebileceğini kaydetti. Bu teklife Başsavcılığın da katıldığı belirtildi.
16 Haziran'da savcılık ve savunmanın buluşması ve jürili duruşma için tarih belirlemesi ve belirlenen tarihlerin de hakim Berman tarafından onanması gerçekleşecek.
Cuma günü geç saatlerde başsavcılığın hakime sunduğu ek dosyada Reza Zarrab’ın İngilizce’nin yanısıra Farsi’yi de bildiği yönünde bazı yeni doküman ve emaillerin olduğu sanılıyor.
Brafman, Cuma günü teslim edilen bu dokümanlara cevabın yarın, Salı günü mahkemeye sunulacağını da belirtti.
Brafman, Son Kanıtlara Karşı Cevabını Yarın Verecek
Bu dilekçe ile 7 Haziran'da anlaşılması beklenen duruşma tarihleri 16 Haziran'a ertelenmiş oldu. Savcılığın Cuma günü hakime sunduğu yeni mektuba gizlilik kararı konuldu.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü3.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı4.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!5.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...


