"Zehir zıkkım olsun" notu!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Nisan 6 2020
Koronavirüs salgınında eşi görülmemiş bir krize sürüklenen turizmciler hükümetin mecburi bağış kampanyasına öfkeli. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) üyelerden zorla bağış aldığı belirtilirken, bazı üyeler bağış dekontunun açıklama bölümüne "Zehir zıkkım olsun" notunu düştü.
Adalet ve Kalkıma Partisi (AKP) hükümetinin medya havuzunda yer alan Hürriyet gazetesinin yazarı Fatih Çekirge, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının sarstığı turizm camiasının "zıkkımlı bağış" skandalıyla çalkalandığını yazdı.
Çekirge, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin (TÜRSAB) kamu gücünü üyeler üzerinde baskıya dönüştürdüğünü kaydetti. TÜRSAB'ın “eğitime katkı payı” ismi altında mecburi bağış topladığını belirtti.
"ZEHİR ZIKKIM OLSUN"
Çekirge acentelerin bu paraları yatırırken banka dekontlarının açıklama bölümlerine, "Zehir zıkkım olsun", "zorla ödenen bağış" gibi notlar düştüğünü aktardı.
Koronavirüs krizinde Amerika'dan Almanya'ya pek çok devlet vatandaşını ve şirketlerini ayakta tutabilmek maksadıyla trilyonlarca dolarlık yardım paketleri açıkladı.
Amerika her yetişkine 1.000 dolar, çocuk başına da 500 dolar çek dağıtacak. Türkiye'de ise AKP hükümeti vatandaştan IBAN numaralarına para yatırmasını istedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı3.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü4.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!5.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...


