Zencani'nin avukatı itiraf etti
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mart 23 2016
İran’da yolsuzluk yaptığı için idam cezasına mahkûm edilen işadamı Babek Zencani’nin avukatı Resul Kuhpayezade, Reza Zarrab’ın ABD’de tutuklanmasını değerlendirdi. Kuhpayezade, iki ismin yaptıklarının 'kara para aklama' kapsamına gireceğini söyledi.

Sarraf’ı, müvekkili Zencani’nin ortağı diye tanımlayan Kuhpayezade, "Zencani ve ortaklarının Tahran’a uygulanan yaptırımlar döneminde İran için yaptıkları işlemlerin, uluslararası kara para aklama kapsamına girdiği doğrudur" dedi.
İran basınına yaptığı açıklamada, müvekkili ve ortaklarının kara para aklayarak aslında “İran’a hizmet” ettiklerini ileri süren Kuhpayezade, Zencani için verilen idam cezasının çelişkili bir karar olduğunu söyledi.
Kuhpayezade, “Zarrab’ın tutuklanması, Zencani’nin ülkeye hizmette etkin ve anahtar bir rol üstlendiğini kanıtlamış oldu” dedi.
Kaynak: Cumhuriyet
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı5.Duygulara köprü kurmak

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







