41 yıllık sinemada Blu-ray sistemine geçildi

41 yıllık sinemada Blu-ray sistemine geçildi

Kozan'da film gösterimlerinin yanı sıra tiyatro, toplantı, seminer, konser, kongre gibi etkinlikler için de kullanılan Kozan Belediyesi Sinema Salonu yenileniyor.

Dönemin Belediye Başkanı Hasan Basri Demirci tarafından 1974 yılında ilçeye kazandırılan ve birçok etkinliğe ev sahipliği yapan 41 yıllık sinema salonunda, 2005 yılında da kapsamlı bir yenileme çalışması yapılarak vizyondaki filmler gösterilmeye başlanmıştı. Yaklaşık 15 gün önce başlatılan çalışmalar kapsamında salonda bulunan toplam 620 koltuğun elden geçirildiği, zemin döşemelerinin ve aydınlatmaların değiştirildiği bildirildi. Ayrıca gelişen teknolojinin gerisinde kaldığı için vizyona giren birçok filmin oynatılmadığı sinemada, 35 milimetrelik makinenin yerine yeni teknoloji 'Blu-ray' sistemine geçildiği bu sayede vizyona giren yeni filmlerin Kozanlı sinemaseverler ile buluşturulacağı belirtildi.

Kozan Belediye Sineması, yenilenen sistemi ile 2 Ekim'de tüm yurtta vizyona girecek 'Kafes' filmi ile yeniden kapılarını sinemaseverlere açacak. CİHAN
<< Önceki Haber 41 yıllık sinemada Blu-ray sistemine geçildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER