Çankaya Belediyesi, 60 kişiye iş garantili eğitim verecek

Çankaya Belediyesi, 60 kişiye iş garantili eğitim verecek

Çankaya Belediyesi İş ve İstihdam Merkezi, 60 kişiye iş garantili eğitim verecek. Belediye, Temizlik ve Hijyen Eğitimi ile Garsonluk Eğitimi alarak istihdam fırsatı bulacak vatandaşların fırsatı kaçırmamaları çağrısında bulundu.

Çankaya Belediyesi'nin giderek artan işsizliğe katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösteren İş ve İstihdam Merkezi, iş garantili 2 yeni eğitim başlatıyor. Temizlik ve Hijyen Eğitimi ile Garsonluk Eğitimi alacak 60 kişinin istihdamı da garanti.

Merkezin verdiği eğitimlerle bugüne kadar iş sahibi olanlara yenileri ekleniyor. Belediye güvenlik, servis elemanı ve kat görevlisi, hasta ve yaşlı refakatçisi, kreşlere yardımcı anne eğitimi, girişimcilik eğitimi gibi verdiği mesleki eğitimlerle, birçok kişi için işsizliğin ortadan kalkmasını sağladı. Belediye şimdi de iki farklı mesleki eğitimle 60 kişi için işsizliğin ortadan kalmasını sağlayacak. Temizlik ve Hijyen Eğitimi ile Garsonluk Eğitimi verilecek mesleki eğitimler 3 ya da 4 aylık süre zarfında tamamlanacak.

EĞİTİM SONU İŞ BAŞI

Eğitim alarak iş olanağına kavuşacak kişilerden, Temizlik ve Hijyen Eğitimi için 18-35 yaş, Garsonluk Eğitimi alacaklar için ise 18-30 yaş aralığındakiler başvuruda bulunabilecek. Günde 5 saat verilecek meslek edindirme ve iş garantili eğitimler sonunda sınava tabi tutulacak adaylar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sahibi olacaklar. Sertifikasını alan ve artık bir meslek sahibi olan adaylar Belediye'nin de desteği ile çeşitli kuruluşlarda çalışmaya başlayacak.

Başvurular, Ziya Gökalp Caddesinde bulunan Çankaya Belediye Başkanlığı A Blok Kat 11'deki İş ve İstihdam Merkezi'ne yapılabilecek. Başvuruda bulunmak için bilgi almak isteyenler İş ve İstihdam Merkezi'nin 458 89 00/1070-1071-1072 numaralı telefonlarını arayabilir.
CİHAN
<< Önceki Haber Çankaya Belediyesi, 60 kişiye iş garantili eğitim verecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER