Rusya'nın davetini reddetti!

Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz El Hatib, Rusya'nın Moskova'da müzakere davetini reddetti.

Rusya'nın davetini reddetti!

Suriyeli bütün muhalif yapılanmaları bünyesinde barındıran Ulusal Koalisyon'un Başkanı Muaz El Hatib, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov tarafından kendisine yapılan Moskova'da müzakerelerde bulunma teklifini reddetti. Katar'ın başkenti Doha'dan yayın yapan El Cezire televizyonuna bir röportaj veren El Hatib, "Açık bir şekilde söyledik, Moskova'ya gitmeyeceğiz. Eğer net bir plan varsa, bir Arap ülkesinde görüşebiliriz" dedi. 

Rus Bakan Lavrov'dan, Suriye'nin iç işlerine karıştığı için özür beklediklerini de kaydeden Muaz El Hatib, "Lavrov her fırsatta Suriye halkının, hiçbir dış müdahale olmadan kendi kaderine kendisinin karar vermesi gerektiğini söylüyor. Ancak Rusya Suriye'ye karışıyor ve bütün katliamlar olurken olaya sanki piknik yapılıyormuş gibi yaklaşıyor" ifadelerini kullandı. 

Rusya'nın daha önce Suriye Ulusal Koalisyonu'na yönelik olarak dile getirdiği "Suriye halkını temsil etmiyorlar" eleştirisine de atıfta bulunan El Hatib, Moskova yönetimine "Madem halkı temsil etmiyoruz, bizi neden davet ediyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Altı hafta önce ABD ile Avrupa'nın girişimleri ve Türkiye'nin desteğiyle Doha'da kurulan Suriye Ulusal Koalisyonu'nun ilanı, Rusya tarafından büyük tepkiyle karşılanmıştı. 
<< Önceki Haber Rusya'nın davetini reddetti! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER