Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin:

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin: 2012 Londra Olimpiyatlarında tarihimizde ilk defa altın madalya kazandık -2012 yılı çok başarılı bir yıl olarak tarihe yazıldı -2016 Rio Olimpiyatlarının hazırlıklarına başladık


ANKARA (A.A) - Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, 2012 Londra Olimpiyatlarına 3 sporcuyla katıldık. Biri altın, biri gümüş madalya aldı ve bir sporcumuz da 5inci oldu. Tarihimizde ilk defa altın madalya kazandık dedi.
     Tekvando Federasyonu için 2012 yılının en büyük organizasyonunun, Londra Olimpiyatları olduğunu belirten Metin Şahin, AA muhabirine, milli takımın oyunlar için 4 yıldır hazırlandığını söyledi.
     Şahin, Tekvando Milli Takımının, 2008den beri hedefleri gerçekleştirme yolunda sadece başarılı bir dönem geçirmediğini, aynı zamanda gençliğin spora katılımını da önemli oranda artırarak, lisanslı sporcu sayısının 260 binlere yükseldiğini kaydetti.
    
     -İlk defa altın madalya aldık-
    
     Şahin, Londra Olimpiyatları öncesi Mayıs ayında İngilterede yapılan Avrupa şampiyonasında, milli takımın 3 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalyayla Avrupa 2inciliğini tekrar yakalayarak önemli bir başarıya imza attığı söyledi.
     Şahin, şöyle devam etti:
     Bizim amacımız, olimpiyatlarda sporcularımızın sakatlanmamasıydı. Bunun için de şampiyonada kendimizi çok fazla riske sokmadık. Gelinen noktada 2012 Londra Olimpiyatlarına 3 tane sporcuyla katıldık. Birisi altın, birisi gümüş madalya aldı ve bir sporcumuz da 5inci oldu. Tarihimizde ilk defa altın madalya kazandık. Ülkemizi ve camiamızı sevince boğduk. Neticede bizim için 2012 yılı çok başarılı bir yıl olarak tarihe yazıldı.
    
     -2016 Rio Olimpiyatlarının hazırlıklarına başladık-
    
     Tekvandoda antrenör ve hakem sayılarının da arttığına dikkati çeken Şahin, Bu da Türkiyede tekvandoya katılımın ve gençlerin daha iyi turnuvalarda yetiştirilmesi için büyük imkanların doğması demektir dedi.
     Şahin, Tekvando Federasyonunun gelecekteki hedefleri üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:
     2013 yılında bir dünya şampiyonası ve Dünya Tekvando Federasyonu Olağan Genel Kurulu var. Ben yönetimdeyim ve tekrar yönetime aday olacağım, bunun çalışmalarını yapıyoruz. Sporcularımızla bu Haziran ayının sonunda yapılacak dünya şampiyonasında, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız. Bu yıl Akdeniz Oyunlarında ilk kez tekvando yer alacak. Burada da ülkemizi 8 sıklette 4 bayan, 4 erkek temsil edecek. Ülkemizin başarısına katkı sağlamak amacıyla çalışmalarımızı planlıyoruz. İnşallah 2013 yılı da başarılı bir şekilde geçer ve ülkemize büyük madalyalar getiririz.
     Şahin, başarıyı düşürmemek için çalıştıklarını belirterek, Şimdiden 2016 Rio Olimpiyatlarının hazırlıklarına da başladık dedi.
    
     Muhabir: Mehtap Yılmaz
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER