ABD İran'ın F-35 savaş uçağını vurduğunu doğruladı
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 20 2026
Paylaş
X Post
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran’da görev yapan F-35 uçağının bölgedeki bir ABD üssüne acil iniş yaptığını doğruladı.

CNN televizyonunun iki kaynağa dayandırdığı haberinde, uçağın İran’dan açıldığı değerlendirilen ateş sonucu hasar aldığı ve ABD’nin Orta Doğu’daki üslerinden birine acil iniş yaptığı belirtilmişti.
CENTCOM Sözcüsü Tim Hawkins, ABD’ye ait F-35 savaş uçağının İran semalarında savaş görevi kapsamındaki uçuşu sırasında hasar aldığı ve ABD’nin Orta Doğu’daki üslerinden birine acil iniş yaptığını söyledi.
İran semalarında uçan F-35’in bölgedeki bir ABD üssüne acil iniş yaptığını teyit eden Hawkins, “Uçak güvenli bir şekilde iniş yaptı ve pilot stabil bir durumda. Olayı soruşturuyoruz.” ifadesini kullandı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Bayram2.Bayram sabahı yakıt almaya gidenlere şok: 72 Lirayı geçti!3.TBMM'de 34 vekilden Adalet Bakanı'na 'Mehmet Türkmen' için soru önergesi4.Özel’den bayram açıklaması: Allah’ım onu ıslah etsin5.Yarım asırdan sonra bir ilk: İsrail Mescid-i Aksa’yı bayram namazına kapattı
6.Ayhan Bora Kaplan yazışmasında MHP Grup toplantısı çıktı7.Bahçeli bayram sonrasını işaret etti: Önemli adımlar atılacak8.Bayramda masumlara nefret operasyonu: 77 gözaltı 47 tutuklama9.Bütçede 66 kat artan gizemli artış kime gitti!10.Emeklinin tepkisinden korkan AKP il binalarından kapalı zarf dağıttı

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

NUMAN YILMAZ YİĞİT












