AB'den üye ülkelere Schengen uyarısı!

AB’nin göçten sorumlu komiseri Magnus Brunner, “Bu koşullar yerindeyken, üye devletler iç sınırlardaki kontrolleri aşamalı olarak kaldırmak için çalışabilecek durumdadır” dedi.
AB’nin Schengen bölgesinde serbest dolaşım kural iken, ülkeler ancak kamu düzeni veya iç güvenliğe yönelik bir tehdit olduğunu düşünmeleri halinde komşularıyla sınırda kontroller yapabiliyor. Bu tür önlemlerin istisnai ve geçici olması, prensipte iki yıldan fazla sürmemesi gerekiyor. Ancak göç konusunda siyasi baskı altında birçok hükümet, giriş çıkışları kontrol etmek için bu maddeyi giderek daha fazla kullanıyor.
Almanya, 2015 yılından bu yana sınırlarının en az bir bölümünde neredeyse kesintisiz olarak çeşitli kontroller uyguluyor. Kontroller 12 aydan uzun sürdüğünde, komisyonun bu kontrollerin gerekçesini incelemesi gerekiyor. Komisyon, Salı günü Avusturya, Danimarka, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Slovenya, İsveç ve Norveç’e görüş bildirdi.
Komisyon, kontrollerin genel olarak “güvenlik tehditleri ve göç durumuyla ilgili gerçek ve meşru endişeler” nedeniyle tesis edildiğini tespit etti. Ancak bunların kademeli olarak “sistematik olmayan polis kontrolleri”, “mobil biyometrik kimlik belirleme” ve “araç takip teknolojileri” ile değiştirilmesini önerdi.
AB sınır ajansının verilerine göre, AB’ye kaçak yollardan giriş yapan kişilerin sayısı bu yılın ilk dört ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 azaldı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar

CUMA KARAMAN

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

HARUN TOKAK

Muhittin Böcek’in gelini Zuhal Böcek tahliye edild...

Başsavcılıktan CHP Kurultayı Soruşturmasında yeni ...

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan mutlak butlan sessiz...

Bir belediye daha CHP'den AKP'ye geçti

'Erdoğan, Türkiye’deki son anlamlı demokratik alte...







