Abdulhamit Bilici, ABD Kongresi'nde
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Şubat 15 2024
Paylaş
X Post
ABD Kongresi önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Ulusötesi baskı (TNR) mağdurları, ABD Kongresi İnsan Hakları Komitesi’nde, yaşadıklarını anlatacaklar. Konuşmacılar arasında gazeteci ve yazar Abdulhamit Bilici de yer alıyor.
ABD Kongresi İnsan Hakları Komitesi, Ulusötesi baskı (TNR) mağdurlarını dinleyecek. Çözüm önerileri ele alınacak. Konuşmacılar arasında Zaman Gazetesi ve Cihan Haber Ajansı'nın eski yöneticilerinden gazeteci Abdulhamit Bilici de yer alıyor.
New York saati ile 10:00; Avrupa saati ile 16:00'da başladı. Programı aşağıdaki linkten canlı olarak izlemek de mümkün.

ULUSÖTESİ BASKI NEDİR?
“Ulusötesi baskı” veya TNR, hükümetlerin diasporadaki ve sürgündeki topluluklardaki bireylerin insan haklarını ihlal ederek eleştirilerini ve muhalefetlerini susturmak için ulusal sınırların ötesine geçmesi uygulamasını ifade ediyor.

TNR'nin mağdurları arasında gazeteciler, akademisyenler, insan hakları savunucuları ve dini veya etnik gruplara karşı ayrımcılığa maruz kalanların yanı sıra siyasi muhalifler de yer alıyor.

Taktikler, fiziksel ve dijital takip ve taciz, tehditler ve saldırılar, kriminalize etme, zorla ülkelerine geri gönderilm
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ukrayna'dan Basra Körfezi'nde müttefik girişimi!2.Yakıt krizi THY'ye sefer iptal ettirdi!3.Özel sektörde tarihi döviz krizi!4.Kısa kısa kıssalar5.Derbinin hakemi belli oldu: Galatasaray TFF ile tüm ipleri kopardı
6.FBI Başkanı sevgilisiyle ilgili haber yapan gazeteciyi FBI’a soruşturtmuş7.Ukrayna Genelkurmay Başkanı: Rusya tüm Ukrayna topraklarını ele geçirme amacı güdüyor8.Almanya'nın enerji arzında büyük daralma: Rusya’dan tamamen sınırlama geldi9.Dünya kaybederken 4 milyon nüfuslu ülke kazandı10.İsrail, Lübnanlı kadın gazeteciyi WhatsApp’tan önce tehdit etti sonra sığındığı evi vurdu

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

CUMA KARAMAN













