Adanalı futbol hakemleri yeni sezonu törenle açtı


Adanafutbol hakem ve gözlemcileri, 2015-2016 sezonunu gerçekleştirilen törenle açtı.

Adana Futbol İl Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Özçelik ve Türkiye Faal Futbol Hakem ve Gözlemcileri Derneği Adana Şube Başkanı Berkan Püsküller ile hakem ve gözlemciler önce Atatürk Anıtı'na giderek çelenk sundu. Daha sonra 5 Ocak Fatih Terim Stadı'na gelen hakem ve gözlemciler,Adana Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, futbol hakemliğinin diğer hakemliklere oranla zor ve çok özveri gerektiren bir görev olduğunu belirterek, Süper Lig Hakemi Caner Ak ile gurur duyduklarını, ancak daha fazla Adanalı hakemi Süper Lig'de görmeyi arzuladıklarını söyledi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 7. Bölge Sorumlusu Abdulkadir Güven, eğitime çok önem verdiklerini, il hakem kurulu ile şubelerden gelecek önerileri değerlendireceklerini, sorunların çözümüne katkı sağlayacaklarını kaydetti.

ÖZÇELİK: FUTBOL ADAY HAKEM KURSU AÇILACAK

İl Hakem Kurulu Başkanı Hüseyin Özçelik, haftada 2 antrenman bir seminer ile eğitim çalışmalarına büyük önem verdiklerini kaydetti. Özçelik, haftada okul ve kulüp maçları olmak üzere 45 ile 60 karşılaşma oynandığını, klasman hakemlerinin yanı sıra 45 il hakemiyle başarılı sezon geçireceklerine inandığını ifade etti.

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Gülleri de futbolun temaşa oyunu olduğunu, bunu hakemlerin güzelleştireceğini, hakem ve gözlemcilerle et-tırnak gibi olduklarını, zaman zaman küçük hataların hoş görüyle karşılanması gerektiğini ifade etti.

TFF Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz ise tişört, şort ve spor ayakkabıları aynı olan tek tip giyinen hakemleri kutladı. Geçen sezonun iyi geçtiğini ifade eden Oflaz, uzun soluklu ligde hakemlerin başarılı olacağına inandığını belirterek Süper Lig'de düdük çalacak olan Caner Ak'a başarılar diledi.

TÜFAD Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer de hakemlerin sahada yalnız insanlar olduklarını, zaman zaman kazanan takımın bile hakemlerle ilgili konuştuklarını belirtti.

Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Adana Şube Başkanı Berkan Püsküller, töreni daha geniş kapsamlı yapmayı düşündüklerini, ancak son günlerde yaşanan hain saldırılar, şehit asker ve polisler nedeniyle sade tören yapmayı uygun bulduklarını anlattı.

Konuşmalardan sonra bir üst klasmana yükselen hakemlere kokart takıldı. Törende, Süper Lige yükselen hakem Caner Ak'a plaketini aynı zamanda doğum günü olan annesi Elif Ak ile babası Ahmet Ak ve eşi Kadriye Ak birlikte verdi.

Konuşmaların ve plaket törenin ardından hakemler yeni sezonun iyi geçmesi amacıyla kurban kesti. Hakemler daha sonra kısa bir ter antrenmanı yaptı.
CİHAN
<< Önceki Haber Adanalı futbol hakemleri yeni sezonu törenle açtı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER