Şehitler, Sakarya Zaferi kutlamalarını iptal ettirdi


Ankara'nın Polatlı Belediyesi her yıl gerçekleştirdiği Sakarya Zaferi kutlamalarını, terörle mücadelede yaralanan ve şehit düşen güvenlik güçlerine saygı için iptal etti.

Polatlı topraklarında gerçekleşen Sakarya Zaferi'nin, Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda en önemli basamaklardan olduğunu hatırlatan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, "Şehrimizde gerçekleşen Sakarya Zaferi, Türk tarihi açısından bir dönüm noktasıdır. Türk'ün makûs talihinin yenildiği zaferdir. 94 yıl önce 7 düvele karşı topyekün mücadele veren halkımız, bugün de 7 düvelle mücadelesini PKK terör örgütüyle savaş olarak yürütmektedir. Yurdun bir kısmı kan ağlarken, vatanın dört bir tarafından kınalı kuzular şehit gelirken, gazi olurken biz burada kutlama yapamazdık. Büyük Atatürk'ün Gazilik unvanını aldığı toprakların evlatları bizler kutlamalarımızı iptal ettik. Sadece Sakarya Zaferi'nin gerçekleştiği 13 Eylül tarihinde üst düzey devlet erkanının katılımıyla resmi törenleri gerçekleştireceğiz. 13 Eylül günü Duatepe ve şehir merkezinde gerçekleştireceğimiz Sakarya Zaferi kutlaması resmi programına tüm vatandaşları davet ediyorum." dedi.

Başkan Yıldızkaya, Sakarya Zaferi'nin sıradan bir zafer olmaktan öte milletin 250 yıl boyunca kademe kademe sürekli geri çekilmesinin durdurulduğu kutlu bir mücadele olduğunu vurguladı. CİHAN
<< Önceki Haber Şehitler, Sakarya Zaferi kutlamalarını iptal ettirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER