HDP'li Taylan: Saldırıları organize eden MHP değil AKP'dir


Partilerine yönelik önceki gece Burdur'da düzenlenen saldırıyı değerlendiren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Burdur İl Eş Başkanı Mustafa Taylan, saldırıyı MHP ve Ülkü Ocakları'nın değil, AKP'nin organize ettiğini savundu. Cizre'de, Dağlıca'da, Iğdır'da yaşanan olayları tasvip etmediğini dile getiren Taylan, "Bir insan yaşamını yitirdiğinde, canı yanmayan insan değildir" diye konuştu.

HDP'ye yönelik saldırıları şiddetle kınadığını ifade eden HDP İl Eş Başkanı Mustafa Taylan, "AKP'nin ve üst düzey takımının, ötekileştirme, kutuplaştırma politikalarının, kardeşliğimize fitne tohumları ekme çabasının sonucu olarak, bize saldırılar düzenleniyor. Bu saldırıları MHP ve Ülkü Ocakları değil, AKP yapıyor. Ülkemizde yaşanan sorunların tek suçlusu AKP'dir. Taht kavgası için, hırsızlıkların, yolsuzlukların üstünü kapatmak için, yaptıkları planlar ülkeyi bu hale getirdi. İnsanların barış için mücadele etmesi, barış için mücadele eden partimizi yok etmeye çalışması doğru bir tutum olarak görülemez. HDP'yi, saltanat tahtına harcatmayacağız." dedi.

Türkiye'nin bir çok yerine düşen ateşin, kendi canını da yaktığını dile getiren Taylan, "Bir insan yaşamını yitirdiğinde, canı yanmayan insan değildir. Küçüçük çocuklar ölüyor, gencecik fidanlar toprağa veriliyor. Cizre'de, Silopi'de, Dağlıca'da, Iğdır'da yaşanan olayları hiçbir zaman tasvip etmiyoruz." açıklamasında bulundu. Silahla, mermiyle, bombayla, savaşla bu konunun çözülemeyeceğini belirtip, tüm siyasi partilere seslenen Taylan, "Tartışacaksak, bir araya gelelim, öyle tartışalım. Ülkede kaos ortamı yaratmaya çalışan AKP'nin ekmeğine yağ sürmeyelim. Silah, bomba, ateş.. bunların hepsi para. Konuşmak beleştir." dedi.

HDP'ye Burdur'da 2. kez saldırıldığını hatırlatıp, ikisini de yapanların kayıtlarının emniyette olmasına rağmen hiçbir gözaltı, hiçbir engelleme olmadığını söyleyen Taylan, "İlk yapılan saldırı, emniyet tarafından karşılıksız kalınca, ikinci saldırıya cesaret buldular. Bunlar engellenmezse, saldırılar devam edecektir. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Bize lazım olan da hukuktur, adalettir, barıştır. Bu olayın da bu şekilde çözülmesini istiyoruz." sözleriyle, saldırıya yönelik tutumunu açıkladı CİHAN
<< Önceki Haber HDP'li Taylan: Saldırıları organize eden MHP değil AKP'dir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER