Afgan milisleri ölen 4 üyesine karşılık 4 IŞİD militanını infaz etti


Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar vilayetinin Açin ilçesinde, Meclis Başkanı Birinci Yardımcısı Zahir Kadir'e bağlı milisler ve IŞİD militanları arasında çatışma çıktı. Çatışmada 4 milisin öldüğü, buna karşılık ise rehine alınan 4 IŞİD üyesinin infaz edildiği bildirildi.

Açin Kaymakamı Haci Galib basına yaptığı açıklamada, ilçenin Desarek bölgesinde Afganistan Meclis Başkanı Birinci Yardımcısı Zahir Kadir'e bağlı güçler ve IŞİD militanları arasında çıkan çatışmada 4 milisin öldüğünü belirtti. Çatışmada rehine alınan 5 IŞİD militanından 4'ünün ise ölenlere karşılık Kadir'e bağlı milisler tarafından kafalarının kesilerek infaz edildiği duyuruldu.

Bölgedeki silahlı milisler ve güvenlik güçleri ile IŞİD militanları arasındaki çatışmanın halen devam ettiği aktarıldı.

Yaklaşık iki ay önce Afgan güvenlik güçleri Açin'de IŞİD militanlarına yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlemişti. Nangarhar vilayetinden Afganistan Meclis Başkanı Birinci Yardımcısı Zahir Kadir de Açin ilçesine kendisine bağlı silahlı milisleri yerleştirmiş ve bölgede IŞİD ile mücadeleyi üstlenmişti. Kadir ayrıca, Afganistan Güvenlik Konseyi özellikle Güvenlik Konseyi Yönetim Kurulu Danışmanı Hanif Etmer'in Afganistan'daki IŞİD faaliyetlerini desteklediğini iddia etmişti. Ancak Afgan Savunma ve Güvenlik Kurumları ise bu iddiayı reddetmişti. CİHAN
<< Önceki Haber Afgan milisleri ölen 4 üyesine karşılık 4 IŞİD militanını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER