Afganistan Milletvekili ve İl Meclisi seçim tarihi belli oldu


Afganistan Milletvekili ve İl Meclisi seçim tarihi, 15 Ekim 2016 olarak açıklandı.

Afganistan Bağımsız Seçim Komisyonu Başkanı Yusuf Nuristani düzenlediği basın konferansında Milletvekili ve İl Meclisi seçim tarihini 15 Ekim 2016 olarak açıklarken, milletvekili adayı olmak isteyenlerin hazırlıklı olmaları gerektiğine vurgu yaptı. Nuristani, hükümetin seçim bütçesini belirlemesi ve seçim güvenliğini sağlaması için çalışmalara başlaması gerektiğini aktardı.

Öte yandan Afganistan İcra Reisi Dr. Abdullah Abdullah bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında parlamento seçimleri için bazı eksikliklerin giderilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Dr. Abdulllah ayrıca, kurulacak yeni komisyonların seçim tarihini belirleyeceğini aktarmıştı. Ancak Seçim Komisyonu Başkanı Nuristani, gerekli düzenlemelerin yapıldığına işaret ederek, kimse ve hiçbir kurumun seçimlerle ilgili müdahalede bulunmamaları gerektiğine dikkat çekti.

Afganistan ulusal birlik hükümetinin anlaşmasına göre, Milletvekili ve İl Meclisi seçiminin 2015 yılında yapılması gerekiyordu; ancak söz konusu seçimler ertelenmiş ve hâlihazırdaki milletvekillerinin görevleri bir sene daha uzatılmıştı.
CİHAN
<< Önceki Haber Afganistan Milletvekili ve İl Meclisi seçim tarihi belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER