Ahmet Hakan'a yapılan saldırıya AGİT'ten kınama


Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Basın Özgürlüğü Temsilcisi Dunja Mijatovic, gazeteci Ahmet Hakana'a yapılan saldırıyı kınadı ve Türkiye'deki gazetecilerin güvenliklerinin artırılmasını istedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Dunja Mijatovic, gazetecilere şiddet uygulanmasının kabul edilemez olduğunu belirtti ve kanunlarda yer alan en sert şekilde cezalandırılmasını istedi.

Dunja Mijatovic, "Ahmet Hakan'ın darp edilmesini şiddetle kınıyor ve yetkililere failleri ve azmettiricilerini adalet önüne hızla çıkarmaları için ellerinden geleni yapmaları çağrısında bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

"KINAMALAR MEMNUNİYET VERİCİ AMA ÇOK DAHA FAZLASI YAPILMALI"

Saldırının, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve diğer yetkililer tarafından kınanmasını memnuniyetle karşılayan Dunja Mijatovic, Türkiye'de endişe verici şekilde artan basına saldırı trendinin durdurulması içi çok daha fazlasının yapılmasını istedi.

Faillerin, Ahmet Hakan'la birlikte eleştirile gazeteciliğe ve özgür basına da saldırdığını belirten AGİT temsilcisi, eleştirel seslere karşı şiddet uygulanmasının kabul edilemez olduğunu yetkililerin göstermesini istedi.

AGİT'ten yapılan açıklamada, Hürriyet gazetesi merkez binasının geçtiğimiz ay iki kez saldırıya uğradığı ve Ahmet Hakan'ın da bir milletvekili ve bazı medya kuruluşları tarafından tehdit edildiği de hatırlatıldı. CİHAN
<< Önceki Haber Ahmet Hakan'a yapılan saldırıya AGİT'ten kınama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER