Kalimerhaba Cup'ta buluşan sporcular dostluğa bayrak açtılar


PTT 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun düzenlediği Kalimerhaba Cup için İzmir'e gelen yerli-yabancı ekipler, ellerindeki Türk-Yunan bayraklarıyla dostluğun en güzel görüntülerini verdiler.

U12 İzmir Cup ve U11 Balkan Cup'ı organize eden Altınordu'nun Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluğu güçlendirmek, çocukların uluslararası maç tecrübeleri artırmak amacıyla 'Kalimerhaba Cup' adıyla düzenlediği U15 Türk-Yunan Dostluk Turnuvası, 2 Ekim 2015 Cuma günü başlayacak.

Yunanistan'dan PAOK, AEK, Panathinaikos, Atromitos ve Nikites, Türkiye'den Altınordu, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor'un yer aldığı turnuvada İspanyol Athletic Bilbao ise onur konuğu olarak mücadele ediyor. 12 kulübün sporcuları, turnuva öncesinde ellerindeki Türk ve Yunan bayraklarıyla bir araya gelerek dostluğun en güzel örneklerini sergilediler. Futbolun evrensel dili sayesinde birbirleriyle hemen kaynaşan çocuklar, objektiflere poz verirlerken ortaya güzel görüntüler çıkardılar.

Altınordu Sportif Etkinlikler Yöneticisi Gökhan Göktürk, turnuvanın bu görüntüyle bile amacına ulaştığını belirterek, "Futbolun gerçek anlamda bir oyun olduğunu söylüyoruz. Bunu daha da güçlendirmemiz için çocuklarımızın sürekli uluslararası maçlar oynamaları gerekiyor. Bugün kazanıp, yarın yenilecekler. Ama her gün yeni bir şey öğrenip yollarına devam edecekler ve eğlenecekler. Zaten, futbolun da amacı bu değil mi? Futbolun güzellikler yaratması tek dileğimiz." dedi.

U15 Kalimerhaba Cup'ın açılış töreni, 2 Ekim Cuma günü saat 15.00'te Altınordu'nun tesislerinde gerçekleştirilecek. Açılış töreninin hemen ardından ise ilk maç Altınordu-Atromitos ile Fenerbahçe-PAOK takımları arasında oynanacak.

Turnuvada A Grubu'nda PAOK, Fenerbahçe, Atromitos ve Altınordu, B Grubu'nda AEK, Athletic Bilbao, Galatasaray ve Bursaspor, C Grubu'nda Panathinaikos, Beşiktaş, Nikites ve Trabzonspor yer alıyor.

Üç gün sürecek organizasyonda ekipler, 2x30 dakika üzerinden toplam 37 maç oynayacaklar. Final serisinin NTVSpor'dan canlı yayınlayacağı organizasyonda final 4 Ekim Pazar günü saat 13.00'te oynanacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Kalimerhaba Cup'ta buluşan sporcular dostluğa bayrak açtılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER