AİHM, merhum Yusuf Bekmezci’nin dosyasını incelemeye aldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 18 2024
Paylaş
X Post
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), ileri yaşına ve sağlık sorunlarına rağmen tahliye edilmeyen ve cezaevinde hayatını kaybeden Yusuf Bekmezci'nin yakınlarının başvurusunu incelemeye aldı.
Merhum Fethullah Gülen Hocaefendi’nin arkadaşlarından ve İzmir’in hayırsever esnaflarından olan Yusuf Bekmezci’nin maruz kaldığı hukuksuzluklar, ailesi tarafından AİHM’ye taşındı. Dosyayı incelemeye alan AİHM, 30 Eylül’de taraflara sorularını iletti. Bold Medya'da yer alan habere göre gelecek cevapların ardından Strazburg Mahkemesi’nin bir yıl içerisinde kararını açıklaması bekleniyor.
Bekmezci, cezaevinde sağlık durumunun kötüleşmesinin ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Türkiye’deki mahkemelerden sonuç alamayan hayırsever iş adamının eşi ve çocukları, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde düzenlenen yaşam hakkı, işkence yasağı ve özgürlük ve güvenlik hakkının ihlal edildiğini belirterek AİHM’ye başvurdu. Ailesi, Türkiye’nin Yusuf Bekmezci’nin hayatını korumak için pozitif yükümlülüklerini yerine getirmemesini şikayet etti.
2020’de gözaltına alındığı sırada 81 yaşında olan ve ihtiyaçlarını kendi başına görmekte zorlanan Bekmezci, İzmir Sulh Ceza Hakimliği tarafından “silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işlediğine dair kuvvetli şüphe bulunduğuna dair somut deliller bulunduğu” iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bekmezci‘nin, o sırada demans, işitme kaybı, uyku apnesi ve prostat hastalığı gibi çeşitli sağlık sorunları vardı. Cezaevindeki koğuş arkadaşları, Bekmezci’ye yemek yemesinde, giyinmesinde ve yıkanmasında yardımcı oluyordu.
9 Nisan 2021’de 17 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Bekmezci’nin yaş ve sağlık durumuna bağlı olarak yaptığı tahliye talepleri reddedilmişti. Adli Tıp Kurumu’nun 3 ay infaz erteleme raporu vermesine rağmen, İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi Yus
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Gazeteci Alican Uludağ’ın sosyal medya hesabına erişim engeli2.Buğday fiyatları katlandı! Fakirin tek yiyeceği ekmeğe zam sinyali3.Ahbap için Fatih Altaylı, Ruşen Çakır, Özlem Gürses'in de bulunduğu 6 kişi ifadeye çağrıldı4.Protestolar sonrası Ukrayna'da dikkat çeken hamle: Fedorov'a başbakan yardımcılığı önerisi5.Bahçeli’nin yardm açıklaması butlan CHP'sini kızdırdı
6.Rojin Kabaiş’in telefonu kilit oldu! Çin’de de açılmadı!7.İzmit Belediyesi'ne operasyon: Başkan dahil 21 kişiye tutuklama isteniyor8.Yunanistan'dan 4,2 milyar euroluk savunma hamlesi: İsrail'den hava savunma sistemi alacak9.Yılmaz Büyükerşen CHP’den istifa etti10.Rubio: İran işbirliği yapmamakta ısrar etmeye devam ederse, başkanın elinde pek çok seçenek var

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Gazeteci Alican Uludağ’ın sosyal medya hesabına er...

Buğday fiyatları katlandı! Fakirin tek yiyeceği ek...

Ahbap için Fatih Altaylı, Ruşen Çakır, Özlem Gürse...

Protestolar sonrası Ukrayna'da dikkat çeken hamle:...

Bahçeli’nin yardm açıklaması butlan CHP'sini kızdı...




