Akar; Tarım Erzurum için lokomotif sektör


Gıda Tarım ve Hayvancılık Erzurum İl Müdürü Osman Akar, şehir ekonomisinde tarım sektörünün lokomotif sektör olduğunu söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü sahip olunan doğal kaynakların verimli kullanılması halinde tarım ve hayvancılık sıçrama yapacağını dile getirdi. Akar, tarım ve tarımı etkileyen süreçleri değerlendirdi. Erzurum'da tarım sektörünü etkileyen güçlü ve zayıf yönleri anlatan Akar, "Tarımda avantajlıyız. Çünkü şehrin lokomotif sektörünü kuşkusuz tarım oluşturuyor. Tarım ve hayvancılık sektörü sahip sahip olduğumuz doğal zenginlikler bakımından avantaj sağlıyor. Bunun yanı sıra riskli ve güçlü bir emek isteyen doğal kaynakların yönlendirilmesi, etkin ve verimli kullanımı ile insan unsurunun aktif rol oynayacağı olanaklar da mevcut. Bu açıdan tarım ve hayvancılık sektörü il ekonomisine katkı sağlamaktadır." dedi.

Tarımın yatırım alanlarının değerlendirilmesi ve iç ve dış coğrafyalardaki potansiyelin Erzurum ekonomisine ve ülkemiz ekonomisine katma değer sağlamak amacıyla değerlendirilmesi gerektiğini de anlatan Akar, "Bölge ülkeleri tarım ve hayvancılık için iyi bir pazar. Bu pazar iyi değerlendirilmeli. Bölgede yaşayan vatandaşın refah seviyesini yükseltmek, imkânlarımızın elverdiği ölçüde paydaşlarımız ile işbirliği içerisinde etkin ve bilimsel yöntemlerle sektöre yönelik çalışmalara önem vermeliyiz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Akar; Tarım Erzurum için lokomotif sektör Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER