Akın Gürlek Dava Açmamış! Özgür Özel: “Davayı Ben Açıyorum, Tapu Sicil Kayıtlarını İsteyeceğiz”

Okuma Süresi 5 dkYayınlanma Salı, Mart 24 2026
Paylaş
X Post
Adalet Bakanı Akın Gürlek’in, kendisine ait mal varlığıyla ilgili iddialarda bulunan CHP lideri Özgür Özel hakkında ‘dava açmadığı’ ortaya çıktı. Gürlek, Özel’in iddiaları üzerine sosyal medya hesabından 17 Mart’ta yaptığı paylaşımda, “Bu iftiralar karşısında, başta manevi tazminat olmak üzere gerekli yasal süreçleri derhal başlatıyorum.” demişti. CHP lideri Özgür Özel, partisinin bugünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada, Gürlek’in kendisi hakkında günlerdir dava açmadığını söyledi. Özel, “Dava açacağım diyorlar açılmış bir dava yok. Bana verdiği yanıta istinaden davayı ben açıyorum. O davada ben mi doğru söylüyorum o mu doğru söylüyor; nereye gideceğiz biliyor musunuz? Avukat tapu sicil kayıtlarını isteyecek. Hakim karar vermek için getirecek. O zaman bu millet yargı önünde kim doğru söylüyor, kim yalan söylüyor görecek. Hodri meydan…” ifadelerini kullandı.
Akın Gürlek Dava Açmamış! Özgür Özel: “Davayı Ben Açıyorum, Tapu Sicil Kayıtlarını İsteyeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşuyor. Özel, konuşmasının başında bir dönem CHP’de grup başkanvekili olarak görev yapan, 2014’teki cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından aday seçimine tepki göstererek CHP’den ayrılan Emine Ülker Tarhan’ı kürsüye davet etti. 12 sene sonra tekrar CHP’ye katılan Emine Ülker Tarhan’a Özgür Özel parti rozetini taktı.

Özgür Özel, daha sonra kürsüye geldi ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hedefinde Akın Gürlek ve yargıdaki ‘AK Toroslar’ çetesi vardı. Çetenin Türkiye’de adaletin başına geçtiğini söyledi. Akaryakıt fiyatlarınaki yükselişe de dikkat çeken Özel, hükümete ‘KDV’yi yüzde 1’e indirme çağrısı yaptı. Özel, “Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, yeni bir enflasyonu gündemimize getirebilir. Dünden itibaren ham petrola gelen zam pompa fiyatına yansıtılmaya başlandı. Erdoğan, bir imzasıyla KDV’yi yüzde 1’e indirebilir. Bunu yaparsa hem bugünkü pompa fiyatları ucuzlayacak, mazot fiyatlarını da yüzde 20 bandında tutabileceğiz. Bunlar bir süre vergi kaybı yaratacak ancak taşınan tüm mallara doğal olarak zam gelmesinden ve fiyat artışlarından olumsuz etkilenen her kesimi enflasyondan koruyacak.” dedi.

Geçtiğimiz hafta Ankara’daki tapuların gizlendiğini, ancak detaylı listeye ulaştıklarını belirten Özel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu ve Kadastro yetkililerine açık bir çağrıda bulundu: “190 yıl boyunca alacağı maaşla edinilmiş mal varlığı, mülk var. 16 tane taşınmazın her birinin ID numarası burada. Bu ID numaralarının yalan olduğunu söyleyen yok. Bakanlıklara sesleniyorum; bu 16 ID numarasından herhangi birisinde bir eksiklik, yalanlama varsa çıkıp söyleyin.”

Özgür Özel, konuşmasının devamında ise Adalet Bakanı Akın Gürlek’in kendisine dava açmadığını açıkladı. Şöyle konuştu: “Dava açacağım diyorlar açılmış bir dava yok. Bana verdiği yanıta istinaden davayı ben açıyorum. O davada ben mi doğru söylüyorum o mu doğru söylüyor görceğiz. Nereye gideceğiz biliyor musunuz? Avukat tapu sicil kayıtlarını isteyecek. Hakim karar vermek için getirecek. O zaman bu millet yargı önünde kim doğru söylüyor, kim yalan söylüyor görecek. Hodri meydan…”
Turpun büyüğü Erdoğan’dır!

Akın Gürlek’in geçmişte baktığı davaları hatırlatan Özel, doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı:

    “Kayyım kalksın diyorlar, defalardır söylüyorsunuz. Kayyımın davasını yapan da, kayyımları atayan da, hatta geçmişte Sırrı Süreyya’ya haksızca ceza veren de, Demirtaş’ı içeride tutan da bu Akın Gürlek. Nasıl yürüyecek bu süreç? Ha diyorsunuz ki, bu böyledir. Emir eridir. Ama böyle bir profille bu işin yürümesi asla ve asla mümkün değildir.
    Sayın Erdoğan’a da şunu söylüyorum: Bu tapuları ilk kez benden mi duydun? Sayın Erdoğan çıkıp şunu söylemelidir: ‘Özgür Özel bunları gündeme getirene kadar, hiçbir bakanım, hiçbir milletvekilim, hiçbir siyaset arkadaşım bana Akın Gürlek’in mal edinmelerinden bahsetmedi’ desin. AK Parti’deki siyasetçilere şunu söylüyorum: Kapalı kapılar ardında bunlar konuşuldu. Reis’in haberi var, Erdoğan’ın haberi var, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın haberi var. Ne yapılıyorsa onun bilgisi dahilinde yapılıyor.
    Nerede duruyorsanız, hangi mevkii koruyorsanız, bir suçun mevzilerinde duruyorsunuz. Başınızı kumun altına gömerek, gömerek bu yanlışlardan kimse kurtulamaz. Bir iddianame varsa, o iddianameden inandırıcı olan Ekrem İmamoğlu’nun suç örgütü değil, Akın Gürlek’in suç örgütüdür. Turbun büyüğü Recep Tayyip Erdoğan’dır.”