"AKP'nin savaş tamtamları çalmaya başlamasının nedeni başarısızlıktır"


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve İstanbul Milletvekili Ali Özcan, "AKP'nin savaş tamtamları çalmaya başlamasının nedeni dış politikada yaşanan büyük başarısızlıktır." dedi.

Ali Özcan, Suriye konusunda uluslararası kamuoyunda hiçbir ağırlığı kalmayan AK Parti iktidarının, tek çaresinin askeri müdahale olduğunu düşündüğüne işaret ederek, "Zaten bunu masada kalmak için Suriye'ye girmek zorunda olduğumuzu iddia eden Cumhurbaşkanı itiraf etmiştir. Ülkeyi savaşa sokarak herkes söz sahibi olur. Marifet diplomasi ile söz sahibi olabilmektir. Bu fırsat geçen süreçte Türkiye'nin eline defalarca geçmiştir. Ancak kullanılmamıştır." düşüncesini aktardı.

AK Parti'nin, bu fırsatları gerek hatalı stratejileri, gerek mezhepçi ve kimlik siyasetine dayalı tutumu, gerekse dış politikayı iç politik çıkarlarına alet etme alışkanlığı sonucu çarçur ettiğini kaydeden CHP'li Özcan, sonuçları iyi hesap edilmeyen diplomatik müdahalelerin Türkiye'yi çok güç duruma soktuğunu vurguladı.

"TARİH ÖNÜNDE ER GEÇ HESAP VERİRLER"

Milletvekili Özcan, yazılı açıklamasının devamında şunları dile getirdi: "Şu aşamada, hesapsız davranışlara devam ederek Suriye'ye karışmak yerine bırakalım Suriye'nin kaderine Suriye halkı karar versin. Bir süredir gerçekliğe aykırı iddialarına kendisi inanan AKP hükümeti artık dünya kamuoyunda hayal aleminde yaşayan bir siyasi özne olarak görülüyor. İddiaları bölgenin ve dünyanın gerçekliğinden o kadar uzak ki; bölgedeki inisiyatifini tamamen kaybetmiş durumda. Angajman kurallarını diplomatik bir duruş gibi sergilemeye çalışan AKP, her hamlesinde daha da mevzi kaybetti. Şimdi sonuçlarını kestirmenin çok zor olduğu bir savaşa düşüncesizce girmeye kalkıyor. Ülkemizin ve halkımızın geleceği için kaygılanmak yerine, kendi siyasi geleceği için kaygılananlar tarih önünde büyük vebal altındadır. Hele hele kendi siyasi çıkarları için ülkemizi savaşa sokma hatasını yaparlarsa vebal daha da büyük olur. Tarih önünde er geç hesap verirler."

CİHAN
<< Önceki Haber "AKP'nin savaş tamtamları çalmaya başlamasının nedeni... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER