Akşener yargıya taşıdı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek MHP'li Meral Akşener'i darbe girişimiyle ilişkilendirmişti.

Akşener yargıya taşıdı!


Avukatı savcılığa başvurdu!

Avukatı Feridun Bahşi aracılığıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvuru yapan Akşener, Gökçek hakkında kamu davası açılmasını talep etti. 

Dilekçesinde özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kendisinin darbe girişimiyle ilişkilendirilmeye çalışıldığını vurgulayan Akşener, kendisine "iftira edildiğini" savundu. Akşener'in dilekçesinde, şunlar kaydedildi:

Akşener'in avukatı tarafından verilen dilekçede Gökçek'in Gülen'e geçmişte 'hocaefendi' dediği belirtildi ve Bülent Arınç'ın Ankara'yı parsel parsel satma sözleri hatırlatıldı. Gülen Cemaati'yle arasında her hangi bir bağ olmadığını söyleyen Akşener "herhangi bir ilgim veya ilişkim yoktur, bana iftira atılmaktadır. Olduğuna dair elinde belge, bilgi veya delil olanlar mahkemelere veya cumhuriyet savcılarına versinler, iddiasını ispatlayamayanlar şerefsizdir alçaktır müfteridir.' dedi.

'İFTİRA VE AĞIR HAKARET TWEETLERİ'

Dilekçede "Tüm bu ispata davet açıklamalarına rağmen şüpheli kendi adına açmış olduğu Twitter hesabında müvekkilim Sayın Meral Akşener’in darbecilerle işbirliği içinde olduğu şeklinde iftira ve ağır hakaret boyutuna varacak derecede twitler yayınlamaktadır." denildi.

Suç duyurusunda Akşener'in, Türk Ceza Kanununda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası öngörülmüş bir fiili işlemekle itham edildiği belirtildi. Dilekçede, Gökçek'in, "5237 sayılı Türk Ceza Kanunun 309. Maddesinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılacak kadar ağır bir davranış olarak tarif edilen 'darbecilik' taraftarı olmakla itham ederek ağır hakarette bulunduğu, aynı kanunun 125. Maddesinde tarif edilen suçu işleyip hakaret ettiği" savunuldu. Suç duyurusu dilekçesinde, ayrıca Gökçek'in "hakaretleri basın ve yayın yolu ile yaparak yasanın 267. Maddesinde düzenlenen iftira suçunu da işlediği ve işlemeye devam ettiği" öne sürüldü. Gökçek'in "hakaret ve iftira" suçlarından cezalandırılması için kamu davası açılması istenen dilekçeye, konuyla ilgili haber ve videoların linkleri de eklendi.

<< Önceki Haber Akşener yargıya taşıdı! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER