Almanya'da trafik kazasında ölenlerin sayısı arttı


Federal İstatistik Dairesi'nin yaptığı açıklamaya göre Almanya'da trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 2015 yılında arttı. Almanya'da 2014 yılında 3 bin 377 insan trafik kazasında hayatını kaybetti. 2015 yılında bu sayıda yüzde 2,9 oranında bir artış görüldü. 2015 yılında toplam 3 bin 475 insan trafik kazasında hayatını kaybetti.

Almanya 1950'den bu yana trafik kazalarında en az ölüm vakasını 2013 yılında kaydetmişti. İstatistik Dairesi çalışanları son yıllardaki trafik kazalarındaki ölü sayısının artışını iklim şartlarına bağlıyor. Almanya'da son iki yılda kış aylarının daha hafif geçmesinden dolayı araç kullanıcıların trafikte daha dikkatsiz davranmalarından dolayı bir artış görüldüğünü kaydeden İstatistik Dairesi, araç kullanıcılarının iklim şartlarına göre daha hızlı araç kullandığını belirtti.

Araç kullanıcıların cep telefon kullanımın artmasından dolayı kazalarının arttığı iddiasına İstatistik Dairesi resmi veriler olmadığı için doğrulamadı. Ancak araç kullanırken cep telefonu kullanmasının kaza riskini dört kat arttırdığını hatırlattı. Trafik kazalarında hayatını kaybeden insanların sayısı eyaletler bazında ise Brandenburg eyaleti birinci sırada yer alıyor. Hamburg eyaleti trafik kazlarında en az insanın hayatını kaybettiği eyalet olarak istatistiklerde yerini alıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da trafik kazasında ölenlerin sayısı arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER