Almanya'da yabancı düşmanı saldırılara karşı alarm


Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, ve Federal Kriminal Dairesi (BKA), göçmen ve özellikle sığınmacı düşmanı saldırıların artabileceği yöndeki tedirginliklerini dile getirdi.

Sığınmacılara yönelik saldırılardaki artışı değerlendiren de Maiziere, toplumun bazı kısımlarındaki 'tehlikeli radikalleşmenin' söz konusu olduğunu ifade etti. Bakan de Maiziere Passauer Neue Presse'ye yaptığı açıklamada, "Pegida organizatörlerinde kin ve kışkırtma var. Bazıları çok tehlikeli aşırı sağcılardır." dedi ve bunlara karşı kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiğini belirtti.

Sığınmacı yurt ve kamplarına yapılan saldırıları 'ülkemiz adına utanç verici ve ayıp' diye değerlendiren de Maiziere, bu saldırıların genelde bireysel suçlular tarafından yapıldığını, henüz aşırı sağcı terörün söz konusu olmadığını, ancak öyle bir tehlikenin mevcut olduğunu dile getirmesi dikkat çekti.

BKA ise sığınmacı yurtlarını işletenler ve siyasetçilerin de yabancı düşmanı şiddetin hedefinde olabileceği uyarısında bulundu. Süddeutsche Zeitung, NDR ve WDR'in BKA'nın durum değerlendirmesinden aktardığı bilgilere göre, sığınmacıların gelmelerini önlemek isteyenler otoban veya tren yollarını bloke etmek gibi eylemlere başvurabileceği belirtiliyor.

BKA'nın raporuna göre Eylül ayına kadar 461 aşırı sağcı saikli saldırı kayıtlara geçti. Köln Belediye Başkanı Henriette Reker, belediye seçimlerinden bir gün önce 'yabancı ve mülteci politikaları' yüzünden ırkçı saldırıya uğramış, bıçaklı saldırı sonrası yoğun bakıma alınmıştı.

Federal Adalet Bakanı Heiko Maas ise BKA'nın sığınmacılara yönelik saldırıların artabileceği uyarısından sonra suçlulara karşı harekete geçilmesini talep etti. "Mülteci, polis veya fahri yardımcılara karşı suç işleyenler ceza hukukunun tüm sertliğine maruz kalacağını hesaba katmalı." diyen Maas, kin, korkutma ve şiddetin karşısına kararlılıkla çıkılması için tüm demokratlara çağrıda bulundu.alarm-1912233.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Almanya'da yabancı düşmanı saldırılara karşı alarm Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER