FIFA'dan Beckenbauer'e inceleme


Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), 2006 Dünya Kupası Organizasyon Komitesi Başkanı Franz Beckenbauer'in inceleme altında olduğunu doğruladı. Açıklamada, Beckenbauer hakkındaki soruşturmaların tamamlandığı ve hakkında hazırlanan raporların yargı komisyonuna iletildiği bildirildi. Beckenbauer hakkında yürütülen soruşturmanın ne ile ilgili olduğuna dair ise bilgi verilmedi. Ancak Beckenbauer'in Dünya kupalarının ev sahipliği sürecinde usulsüzlük yaptığı iddia ediliyor.

Eski Alman futbol yıldızı, 2018 Dünya Kupası'nın Rusya, 2022 Dünya Kupası'nın ise Katar'da yapılması için oy veren FIFA İcra Kurulu'nda görev almıştı. Ayrıca, 2018 ve 2022 Dünya Kupaları ile ilgili yürütülen soruşturmalarda işbirliği yapmayı reddetmişti. Hatırlanacağı gibi Alman Milli Futbol Takımı'nın eski kaptanı Beckenbauer hakkında, geçen hafta Almanya'da 2006 Dünya Kupası'nın ev sahipliği adaylığı sürecinde rüşvet verdiği iddia edilmişti. Dünya Kupası Organize Komitesi Başkanı olan Beckenbauer, yapılan iddiaları yalanlamış ve kendisiyle birlikte suçlanan diğer komite üyelerinin de böyle bir parayı almadığını söylemişti.

FIFA Etik Komitesi tarafından başlatılan incelemede Beckenbauer'in dışında FIFA Başkan Yardımcısı Angel Maria Villar Llona hakkında da soruşturma yürütüldüğü bildirildi.

ADİDAS, OLAYDAN KENDİSİ UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYOR

Der Spiegel tarafından ortaya atılan iddiada Adidas'ın eski CEO'su Robert Louis-Dreyfus'un ismi de geçiyordu. Dreyfus, Alman Futbol Federasyon'un (DFB) bazı üyelerine, FIFA'nın Asya üyelerinin oylarını satın almak için 10,3 milyon İsviçre Frankı'nı borç olarak verdiği iddia etmişti. DFB, iddiaları yalanlarken, Adidas şirketi de olaydan kendisi uzaklaştırmaya çalıştı. Dünyaca ünlü ayakkabı şirketi tarafından Fransız Basın Ajansı'na (AFP) yapılan açıklamada "Biz, Robert Louis-Dreyfus tarafından yapılan böyle bir ödeme hakkında haberdar değiliz. Bunun bir Adidas AG'nin işlemi olarak sayamayız." ifadelerine yer verdi. CİHAN
<< Önceki Haber FIFA'dan Beckenbauer'e inceleme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER