Almanya Rus şirketi Gazprom’un yan kuruluşunu kamulaştırdı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 14 2022
Paylaş
X Post
Almanya ve Polonya hükümetleri, Rusya’nın enerji şirketi Gazprom’un ülkelerindeki yan kuruluşlarını kamulaştırdığını duyurdu.
Alman hükümeti, Rusya’nın enerji şirketi Gazprom’un ülkedeki eski yan kuruluşunu kamulaştırdığını duyurdu. Alman devleti ilk etapta, şirkete 225 milyon euro sıcak para akışı sağlayacak.
Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve Moskova'nın Avrupa'ya enerji arzını azaltma kararının ardından Almanya, nisan ayında Avrupa için Enerji Güvenliği (SEFE)’yi etkin bir şekilde kontrolü altına almıştı. Almanya'nın en büyük gaz depolama tesisi olan Gazprom Germania ismini taşıyan şirketin, mülkiyeti bir süredir belirsizliğini koruyordu.
Almanya Ekonomi Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, şirketin son aylardaki statüsünden doğan belirsizlik yüzünden iş ortaklarının ve bankaların SEFE ile iş yapmayı askıya aldığı veya bu konuda isteksiz bir tutum sergilediği hatırlatılarak, “Bu durum, SEFE'nin ticari faaliyetlerinin devamını ve dolayısıyla gaz arzını da tehlikeye atmaktaydı.” İfadelerini kullandı.
Polonya devleti Almanya’nın aynısı yaptı
Polonya da Gazprom’un ülkedeki yan kuruluşu olan “EuRoPol Gaz” şirketinin hisselerini “enerji güvenliğini garanti altına almak” adına kamulaştırdığını açıkladı. Rus Gazprom daha önce Polonya’daki yan kuruluşunun yüzde 48 hissesine sahipti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.RTÜK'ten Sözcü TV'ye 'Colani' incelemesi: Gerekçe dış politika ile uyuşmaması!2.Muhalef uyumaya devam ederken Saray’a bağlı ‘dijital’ karakol yetkisi verildi!3.Yeni Parti'den Mansur Yavaş mesajı: "Süreci hassas yürütüyoruz"4.Deutsche Bank açıkladı: Türkiye ekonomisinde neler olacak?5.Kılıçdaroğlu'nun töreninde dikkat çeken anlar: "İndirin arkadaşları"
6.Kılıçdaroğlu: Arınma büyük oranda gerçekleşti7.Gürlek PKK'ya özel düzenlemeyi itiraf etti: Genel af ve kişiye özel hüküm yok8.Pinpon topu değil bunlar insan! Çiğdem Mater ve Mine Özerden, yeniden Silivri’ye sevk ediliyor9.139 yıllık Alman pil devi Varta iflas etti10.Sektör batarken Nebati'nin şirketleri nasıl milyonlar kazandı?

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

RTÜK'ten Sözcü TV'ye 'Colani' incelemesi: Gerekçe ...

Muhalef uyumaya devam ederken Saray’a bağlı ‘dijit...

Yeni Parti'den Mansur Yavaş mesajı: "Süreci hassas...

Deutsche Bank açıkladı: Türkiye ekonomisinde neler...

Kılıçdaroğlu'nun töreninde dikkat çeken anlar: "İn...





