Almanya'da aşırı sağcı AfD, anketlerde ilk sıraya çıktı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Nisan 10 2025
Paylaş
X Post
Almanya’da Şubat ayında yapılan seçimlerin ardından Hristiyan Demokratlar ile Sosyal Demokratlar koalisyon hükümeti konusunda anlaşırken son anketlere göre aşırı sağcı parti AfD anketlerde birinci parti oldu.
23 Şubat’ta yapılan seçimlerde yüzde 20.8 oy alarak en büyük ikinci parti olan ve ana muhalefet görevini üstlenen aşırı sağcı AfD, çok kısa bir sürede seçimlerde yüzde 28.5 oy alan Hristiyan Demokratları (CDU/CSU) ankeletlerde geride bıraktı.
Ipsos anketine göre, 23 Şubat seçimlerini kazanan Merz’in CDU/CSU bloğuna destek beş puanlık düşüşle yüzde 24’e gerilerken, Almanya için Alternatif (AfD) üç puanlık artışla yüzde 25’e ulaştı ve ilk kez önde gelen bir ankette birinci oldu.
AfD, 23 Şubat’ta ikinci sırayı alarak İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana aşırı sağcı bir partinin gösterdiği en iyi performansı göstermişti. Ipsos anketine göre görevden ayrılan Şansölye Olaf Scholz’un Sosyal Demokratlarına (SPD) desteğin değişmeyerek yüzde 15’te kaldığı görüldü.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.TBMM'de Akın Gürlek gerginliği, yeni bakanlar AKP’li vekillerin arasına girerek yemin etti!2.Ercan Karakoyun yazdı: OP Jindal Global Universitesin’de Uluslararası Hizmet Konferansı3.İçişleri Bakanlığı'nda görev devri gerçekleşti: Ali Yerlikaya, Çifçi'nin elini sıkmadı!4.TBMM'de Osman Gökçek'in yumrukladığı Mahmut Tanal hastaneye kaldırıldı5.Akın Gürlek, uyuşturucu soruşturmasında adı geçen o ismi danışmanı yapacakmış!
6.CHP’li Çiftci: ”Erdoğan ‘Akın Gürlek ile artık seçimlerle değil, yargı eliyle bir rejim kuruyorum’ diyor”7.Mecliste çıkan kavgada Bahçeli suçluyu buldu: “CHP Hiçbir açıdan mazur görülemez”8.Bora Kaplan Davasında Çarpıcı Birleşme Kararı: Polislerle aynı davada yargılanacak!9.Tarih bile verildi: AKP'de 'Veliaht' dönemi mi başlıyor?10.Bülent Arınç: Bu toplumun seçtiği adam çıkarcılığın baş tacı

SAFVET SENİH

HÜSEYİN ODABAŞI

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

TBMM'de Akın Gürlek gerginliği, yeni bakanlar AKP’...

Ercan Karakoyun yazdı: OP Jindal Global Universite...

İçişleri Bakanlığı'nda görev devri gerçekleşti: Al...

TBMM'de Osman Gökçek'in yumrukladığı Mahmut Tanal ...

Akın Gürlek, uyuşturucu soruşturmasında adı geçen ...







