Ankara’da mafya dosyaları yeniden açılıyor

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Nisan 14 2026
Paylaş
X Post
'Ankara mafyası' Ayhan Bora Kaplan'a yönelik soruşturmada, çetenin yargı ve siyaset ayağına ilişkin yeni itirafçıların ortaya çıkacağı ve gündemi sarsacağı iddia edildi. Ankara’da konuşulanlara göre bazı kritik isimler için iki ayrı dosya hazırlandı. Biri yargı için, diğeri “siyasi sonuçlar” için.
Ankara’da mafya dosyaları yeniden açılıyor

‘Ankara mafyası’ olarak adlandırılan Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik soruşturmada eski emniyetçilerin mahkemede anlattıkları gündemi sarsarken, örgütün medya, yargı, siyaset ve iş dünyası ayakları da deşifre oluyor. İddiaya göre soruşturmada yeni itirafçılar ortaya çıkacak ve daha da genişleyecek.

Konuyu Yeniçağ gazetesindeki köşesinde gündeme getiren Fatih Ergin, “Farkında mısınız bilmem? Aylardır susan Murat Çelik de son günlerde Ankara sırlarından nağmeler söylemeye başladı. Üç yıl önce belirttiğim Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün ortakları arasındaki “kudretli siyasileri” işaret eden Murat Çelik, “Bu örgütün lideri Ayhan Bora Kaplan da değil, daha büyük kişiler var. Siyasete de bir yere kadar sızmışlar maalesef…” dedi.

Aylarca susan Çelik, tam da İzzet Ulvi Yönter’in istifasının sonrasına denk günlerde konuşmaya başladı. Ve örgütün siyasi ayağından bahsediyor…” diye yazdı.

‘PERDE ŞİMDİ ARALANIYOR’

Ergin şöyle devam etti:

“Edindiğim bilgiler ve izlenimler o ki; perde şimdi aralanıyor. Siyasetin koridorlarında fısıltılar yükseliyor; dosyaların raftan indirildiği, bazı isimler için “geri sayımın” başladığı konuşuluyor.

Bir başka dikkat çekici bilgi ise şu: itirafçı olma ihtimali olan yeni isimler var. Ve bu isimlerin vereceği ifadelerin, bugüne kadar anlatılanları, ortaya çıkanları devede kulak bırakacağı söyleniyor.

Ankara’da konuşulanlara göre bazı kritik isimler için iki ayrı dosya hazırlandı. Biri yargı için, diğeri “siyasi sonuçlar” için. MHP’de ilk raundu kazanan cephe, sessizce ikinci raundun sonucunu hazırlıyor.”