AP Milletvekili Lamberts: Yakında Türkiye'de muhalif basın kalmayacak


Zaman Gazetesi'ne kayyım atanmasına ilişkin açıklama yapan Belçika Yeşiller Avrupa Parlamentosu Milletvekili Philippe Lamberts, Türkiye'deki basın özgürlüğü ihlallerinin artık ürkütücü boyuta ulaştığını söyledi. "Yakında Türkiye'de muhalif basın kalmayacak." diyen Lamberts, Avrupalı yetkilileri de uyardı. Lamberts, "Kendi toplumunu bombalayanlara eyvallah çekmek, bizlerde soru işaretlerinden daha fazlasını uyandırıyor." dedi.

Türkiye'deki basın özgürlüğü ihlallerinin tedirginlikten ziyade ürküntü verdiğini söyleyen Lamberts, "Önce adalet ve polis şimdi ise medya" diyerek baskıların genelleştiğine işaret etti.

AB liderlerinin Türk yetkilileri mülteci krizi sebebiyle ağırlayacak olmasına değinen Lamberts "Beni ürküten bütün bu olumsuz gelişmelere rağmen, Avrupalı liderlerin Türkiye'deki insan hakları ihlallerine ilişkin hiçbir söz etmeden Davutoğlu'nu ağırlamaya hazırlanması, demokrasinin tartışmaya açılması anlamına geliyor." yorumunu yaptı.

"Erdoğan'ın bugünkü saldırılarını da bu minvalde okumanın mümkün olduğunu" söyleyen Lamberts, "Avrupalıların bir şey demeyeceğini bildiği için elindeki bu avantajı sonuna kadar kullanıyor, yakında Türkiye'de muhalif medya kalmayacak." dedi.

"BÜTÜN BUNLAR, TUSK TÜRKİYE'DE İKEN YAPILIYOR"

Türkiye'deki rejimin bir otokrasi olduğunu öne süren Lamberts, yetkililerin ülkeye el koymaya devam ettiğini söyledi. Kayyım atanırken AB Konseyi Başkanı Tusk'ın şu an Türkiye'de olduğunu hatırlatan Lamberts, "Tusk Türkiye'de iken yapılıyor bunlar ve düşüncem o ki, Tusk yaşananlara hiçbir şey demeyecek. Mülteci krizindeki mesuliyetini Avrupa eğer hakkıyla üstlenseydi Erdoğan'a karşı daha çok kuvvetli olurdular zaten. Şu an her şeyi kabul etmeye hazırlar." şeklinde eleştiride bulundu.

Türk heyetinin ağırlanacağı AB zirvesini boykot edeceklerini açıklayan Lamberts konuya ilişkin bu sabah yazılı açıklama yayınladıklarını ifade etti. CİHAN
<< Önceki Haber AP Milletvekili Lamberts: Yakında Türkiye'de muhalif basın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER