Arsa şikayetinden gözaltına alınanlar, adliyeye sevk edildi

Arsa şikayetinden gözaltına alınanlar, adliyeye sevk edildi

Sivas'ta iş adamı, esnaf ve eğitimcilere yönelik düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 17 kişi, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 3 gün önce Sivas başta olmak üzere İstanbul, Ankara ve Erzincan'da iş adamı, esnaf ve eğitimcilere yönelik operasyon düzenlenmiş ve bazı eğitim kurumlarında da arama yapılmıştı. Emniyet Müdürlüğü'nde ifade işlemleri tamamlanan 17 kişi, Numune Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından Adliye'ye sevk edildi.

Gözaltı kararı bulunan 13 kişi ile birlikte 4 kişinin daha eklenmesiyle birlikte toplam 17 kişi, Cumhuriyet Başsavcılığı'na götürüldü. Savcılıktaki işlemlerinin ardından şüphelilerin mahkemeye sevk edilmeleri bekleniyor. Soruşturma kapsamında 26 kişinin de ifadesine başvuruldu.

Bir kişinin 8 yıl önce gerçekleşen bir arsa satışı ile ilgili şikâyeti üzerine başlayan soruşturmanın, okul yerine yurt yapılması ve başka bir yerde geçen yıl satışı gerçekleşen bir arsa ile ilgili olduğu iddia ediliyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Arsa şikayetinden gözaltına alınanlar, adliyeye sevk edildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER