Çin, tedarik risklerinden dolayı petrol rezervini ikiye katladı


Kullandığı petrolün yüzde 60'ını ithal eden Çin, denizaşırı petrol tedariki riskinden dolayı devlet petrol rezerv kapasitesini bir yıl içinde ikiye çıkardı.

Çin'in devlet medyasına göre, Pekin yönetimi, petrol depolama silosunu ikiye katlayarak 8'e çıkardı.

Ulusal İstatistik Bürosu (NBS) tarafından bugün yayınlanan bildiriye göre, dünyanın en büyük petrol alıcılarından olan Çin, 2015'in ortaları itibariyle toplam depolama kapasitesi 28,6 milyon metreküp petrol olan 8 silo inşa etti. NBS'nin bugünkü açıklamasında, 2015'in ortalarında 26,1 milyon ton ham petrolün sekiz siloya ve devlet dışı tesislerde depolandığı kaydedildi. Söz konusu sekiz silonun Çin'in doğusundaki Zhejiang eyaleti, kuzeydoğudaki Liaoning eyaleti, doğudaki Shandong eyaleti, kuzeydeki liman şehri Tianjin ile kuzeybatıdaki Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi ve Gansu eyaletinde olduğu ifade edildi.

NBS, Kasım 2014'teki açıklamasında, 16,4 milyon metreküp depolama kapasitesine sahip mevcut dört silonun faaliyette olduğunu belirtmişti.

Çin, rafine petrolde dünyadaki dalgalı enerji fiyatlarının iç piyasaya etkisini azaltmak için 2004 yılında Devlet Stratejik Petrol Rezervi Programı başlatmıştı.

Çin, 2020 yılına kadar net ithalatın 100 güne eşdeğer tutarında petrol rezervi inşa etmeyi planlıyor. CİHAN
<< Önceki Haber Çin, tedarik risklerinden dolayı petrol rezervini ikiye... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER