Atatürk, ölümünün 77. yılında Sivas'ta törenle anıldı

Atatürk, ölümünün 77. yılında Sivas'ta törenle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk vefatının 77. yıl dönümünde Sivas'ta düzenlenen törenle anıldı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla yaya ve araç trafiği durdu. Törene katılanlardan bazıları gözyaşını tutamadı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır ile Belediye Başkanı Sami Aydın'ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneği ile İş Bankası çelenklerinin sunulmasının ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu.

İnönü Bulvarı'nda yaya ve araç trafiği durdu. Sürücüler araçlarından inerek kornalarıyla, yayalar da saygı duruşunda bulundu. Ardından Vali Alim Barut, şeref defterini imzaladı. Barut, deftere "Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan 77. yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz. Dünya tarihine yön veren ve çağ açıp çağ kapayan devlet adamları yetiştiren Milletimiz, Kurtuluş Savaşı sonrasında da Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yine bir tarih değiştirmiş ve tarih sayfalarına büyük bir destan daha eklemiştir." ifadelerini yazdı.

TÖRENDE AĞLAYAN ÇALIŞIR: FOTOĞRAFI ATANIN MUHAFIZ KOMSERİ VERDİ

Törende memur emeklisi Hasan Çalışır elinde taşıdığı Atatürk fotoğrafı ile dikkat çekerken ağladığı da görüldü. 88 yaşındaki Hasan Çalışır, "Elinde taşıdığı fotoğrafı 1965 yılında Atatürk'ün muhafız komiseri Mustafa Beyin verdiğini belirterek, "Şimdi onun hatırasını saklıyorum. Gözlüğünü ve kül tablası da kızımda bulunuyor." dedi.

Törende ağladığını belirten Çalışır, "O her şeye layık bir insandı ama Allah erkenden aldı onu, Allah rahmet eylesin. Öyle adamlara ihtiyacımız vardı bizim, fakat şimdi öyleleri yok." diye konuştu.

Kendisiyle fotoğraf çektirenlere de fotoğrafı veren Muhafız komiserini anlatan Çalışır, Mustafa Beyin Sivaslı olduğunu ve çok güzel Kur'an okuduğunu dile getirdi.

Anıt önündeki çelenk sunma töreni sonrası Atatürk Kültür Merkezi'ne geçildi. Burada da günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılırken, Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından da Atatürk ile ilgili oratoryo sunuldu.
CİHAN
<< Önceki Haber Atatürk, ölümünün 77. yılında Sivas'ta törenle anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER