Avrupalı Yeşiller: İfade ve basın özgürlüğü stratejik olarak ihlal ediliyor


Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Başkanı Rebecca Harms, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasını, basın özgürlüğüne sistematik ve stratejik müdahale ve baskıların son perdesi olarak değerlendirdi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Rebecca Harms, Türkiye'ye yaptığı son ziyarette Cumhuriyet gazetesi çalışanları ve diğer eleştiriler meslektaşlarının yoğun baskıdan şikayetçi olduklarını hatta durumlarının darbe döneminden bile kötü olduğunu söylediklerini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'aklının başına getirilmesini' isteyen Harms, "Yeniden kazandığı gücü kötüye kullanmamalı. Gazetecilerin teme hakları her durumda önemlidir. Özellikle terör, savaş ve diğer tehditlerin şekillendirdiği zamanlarda hükümeti eleştiren sesler de dahil olmak üzere ifade özgürlüğü daha da hayati duruma gelir. Yeni Türk hükümetinin sonu gelmeyen tehditlere son verip demokratik kurallara dönmesi gerekmektedir." dedi.

"AB-TÜRKİYE ZİRVESİ'NDE GÜNDEME GETİRİLMELİ"

Alman hükümeti ve AB'ye Pazar günkü zirvede ifade ve basın özgürlüğü meselesini açıkça gündeme getirme çağrısı yapan Rebecca Harms, "Liderler, mülteci krizini Türkiye ile çözme niyetleri sebebiyle artık medeni hakların sürekli olarak ihlal edilmesini görmezden gelemez. Bu, Türkiye ile ittifakı güçsüz kılar. Türkiye'deki gelişmelerden aynı zamanda Avrupa devletleri de sorumludur. AB-Türkiye müzakerelerini yapıcı şekilde harekete geçirme niyetinde olanlar temel hakların ihlaline açıkça karşı çıkmalıdırlar." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Avrupalı Yeşiller: İfade ve basın özgürlüğü stratejik... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER