HAK-PAR: Dündar ve Gül'e terörist muamelesi yapılamaz


Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Başkan Yardımcısı Latif Epözdemir, Türkiye'de demokratik hayatın genişlemesi beklenirken, son dönemlerde kimi muhalif basın ve yayın kuruluşlarına, basın-yayın organlarına ve gazetecilere yönelik baskı ve engellemeler kaygı verici olduğunu belirtti. Epözdemir, "Demokrasinin dördüncü gücü olan basının özgür biçimde görevini yapması koşullarının giderek zorlaştığı bu günlerde toplum ve kamu vicdanı tedirgin durumdadır. Dündar ve Gül'e terörist muamelesi yapılamaz." dedi.

HAK-PAR Genel Başkan Yardımcısı Latif Epözdemir, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün hiçbir maddi delil olmadan tutuklanmasının hukukun siyasal iktidarın kontrolüne girmiş olduğu izlenimini verdiğine işaret etti.

"Bu tutuklama hukuka ve adalete zarar vermiştir." diye devam eden Epözdemir, açıklamasında şunları ifade etti: "Toplum vicdanını derinden yaralamıştır. Lakin tutuklamayı gerektirecek suç delilleri yeterli değildir. Bu açıkça gazetecileri tedip etmeyi amaçlayan bir davranıştır ve siyasal iktidarın temennisini gerçekleştirmeye yönelik bir karardır. Bu karar demokrasi için ağır bir darbedir. Basın özgürlüğünü ayaklar altına alan bu tutuklama kararı aynı zamanda muhalif basın yayın kuruluşlarına ve gazetecilere, aydınlara bir nevi gözdağı vermek anlamına gelmektedir. Bu ibret verici tutuklama toplumda derin üzüntü yaratmıştır."

Demokrasinin karşıt görüşlerin bir arada olması ve yarışması ile ivme kazanabileceğine vurgu yapan Epözdemir, şöyle devam etti: "Gazeteciler halkı aydınlatma ve halkın bilgi alma hakkının sağlanması için kamu adına faaliyet sürdürürler. Gazeteciler iktidarların yedeği değildir. Gazeteciler basın özgürlüğü olmadan gerçekleri araştırmaz ve doğru bilgilere ulaşamazlar.
HAK-PAR olarak Can Dündar ve Erdem Gül'e yapılan hukuksuzluğun derhal giderilmesi ve bu gazetecilerin hemen serbest bırakılmasını talep etmekteyiz. Dündar ve Gül'e terörist muamelesi yapılamaz, çünkü her muhalif terörist değildir, olamaz da. Basın özgürlüğü demokrasinin temelidir. Demokrasi, hak ve özgürlükleri kullanabilmenin güvencesidir. Bu tutuklama basın özgürlüğünü hiçe sayarak demokrasiyi de derinden yaralamıştır. Bu tutuklama halkın adalete olan güven duygularını zayıflatmıştır. Bu anti-demokratik tutuklamayı tasvip etmiyor ve kabul etmiyoruz. Hukuku siyasetin yedeği olarak algılayan zihniyeti kınıyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber HAK-PAR: Dündar ve Gül'e terörist muamelesi yapılamaz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER